- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Derde editie FISSA Festival

Volgende week zondag wordt voor de derde maal het FISSA Festival georganiseerd op het terrein van De Haverkamp in Markelo. Ook dit jaar heeft de vaste FISSA-crew een aantal bekende muziekbands weten te boeken en hiermee een programma weten vast te leggen voor zowel de jonge, als ook de oudere jeugd. Voorgaande edities werden al door complete gezinnen bezocht wat meer dan duidelijk maakt dat de FISSA-crew zich richt op een breed publiek. Met Plork en de Aannemers, Rave van Fortuin en Egels & Friends op het komende programmaoverzicht wijkt dat dan ook zeker niet af van de voorgaande edities. 

De muzikanten van Plork en de Aannemers speelden meerdere malen op de Zwarte Cross maar ook op Stoppelhaene, Dauwpop en nu dus op het FISSA Festival. Ook zijn de bandleden al diverse malen bij de 3FM studio geweest voor live optredens op de radio en zijn ze de enige band die 3 jaar achtereen volgens in het 3FM Serious Request Glazenhuis heeft opgetreden.

Rave van Fortuin maakt tijdens hun optreden gebruik van een groot rad met verschillende muzieksoorten als elementen van het rad. Elke 10 tot 15 minuten wordt opnieuw gedraaid en een compleet andere muziekstijl geselecteerd. Alles wordt aan elkaar gepraat door presentator Dans van der Togt. Grote contrasten tussen de verschillende stijlen zorgen ervoor dat iedereen uit zijn dak gaat bij Rave van Fortuin”, aldus een woordvoerder van de FISSA-crew. Uitgangspunt van de muziek is gezelligheid, feest en herkenning. Dus geen serieuze techno-set, maar classics, meezingers en dansbare muziek. Fout bestaat niet.

Egels & Friends is een gelegenheidsband met muzikanten uit Markelo en omgeving. Ongeveer 2 jaar geleden ontstond de band spontaan toen toen Mick en Jesse Leeftink samen met hun vader Harry en gitaarleraar Ferry Limaheluw nummers van de Eagles gingen coveren onder de naam: “De Egels”. Later werden gitarist Arthur Haverkort en drummer Berrie ten Hove aan de bezetting toegevoegd, en werd ook ander werk gespeeld van onder meer Queen, Guns N’ Roses en Normaal. Inmiddels is de naam veranderd in Egels & Friends, en wordt er sinds dit jaar ook samengewerkt met de Markelose zangeres Suzan Brinkers, winnares van ‘Hoftalenten 2016’. Daarnaast wordt speciaal voor het FISSA Festival de bezetting verder uitgebreid met zangeres/toetseniste Simone Ewouds.

Voor het festival zullen in tegenstelling tot voorgaande jaren geen kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar zijn. De entree bedraagt 10 euro per persoon. Het festivalterrein aan de Stationsstraat is vanaf 14.00 uur geopend en zal duren tot 23.00 uur.