- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Waterleiding geknapt aan de Goorseweg

Opnieuw is in Markelo een waterleiding geknapt. Ditmaal is waterbedrijf Vitens opgeroepen om een leidingbreuk aan de Goorseweg te repareren. De politie Hof van Twente heeft de weg gedeeltelijk afgezet in verband met mogelijk ontstaan van gevaarlijk verkeerssituaties. Het waterbedrijf verwacht nog tot 12.00 uur bezig te zijn met de reparatiewerkzaamheden. Tot die tijd kan er sprake zijn van minder of zelfs geen waterdruk. 

Vorige week heeft de PvdA-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college met als aanleiding de spontane waterleidingbreuken in waterleidingen die in het beheer van Vitens zijn. Deze hebben zich de afgelopen tijd vooral in Markelo voorgedaan maar ook in de overige kernen zijn een aantal storingen geweest. De PvdA stelt dat Vitens als waterleverancier en beheerder van de infrastructuur in onder andere  gemeente Hof van Twente als
“verbonden partij” het doel en bijdrage aan de gemeentelijke beleidsdoelstelling heeft om – op een duurzame basis een uitstekende kwaliteit drinkwater leveren met een excellente dienstverlening (leveringszekerheid)-. Naar aanleiding hiervan vraagt de politieke partij zich af  of de recentelijke waterleidingbreuken recht doen aan deze doelstelling en heeft daarom het college een aantal vragen gesteld.