- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Dromen

Menig kind droomt er van om later brandweerman te worden. Als je maar brandweerman in Markelo wordt is dat geen probleem. Die staan altijd paraat, zelfs met de bevelvoerder. Maar je zult maar brandweerman van Goor zijn en vol adrenaline bij de kazerne staan met een brand op 50 meter en GEEN bevelvoerder. Gek in de kop zou je toch worden! Wetten en regeltjes waar we in ons land horendol van worden. Niet alleen in de landbouw, maar dus ook bij de brandweer. Zo ben ik in een ver verleden al eens gevraagd om bij de brandweer te komen. Tijd zat, dus waarom niet. Maar ik kreeg bericht van de commandant van het Markelose korps dat er een ambtenaar op het gemeentehuis had uitgerekend dat ik nooit binnen de vereiste tijd op de kazerne kon zijn! Navraag bleek dat hij (u weet waar ik zo ongeveer woon? Enkelaarsweg!) het had uitgerekend, dat als ik naar Markelo rijd, dat ik dan de Enkelaarsweg afrijd tot bij de Larenseweg (lees Abbesluut). Hoe gek kun je zijn? We rijden al jaren over de Luchtendijk via de Kattenberg naar Markelo, dus de aanrijtijd was geen enkel probleem. Maar inmiddels was bij mij de zin al weg om bij de brandweer te gaan. En wat er nu gebeurd is legt wel een hele grote bom onder de vrijwillige brandweer. ZONDE. Maak elke brandweerman bevelvoerder en wie dan het eerst komt mag de baas spelen. We moeten trots zijn op ons korps en ik moet er niet aan denken dat we dat in Markelo ook al kwijt raken. Al komt er wel eens commentaar op het rijden naar de kazerne toe na een oproep, vooral in de Esch levert dit nog al eens gevaarlijke situaties op met maar een ontsluitingsweg. Dan moet je er toch niet aan denken dat daar ook nog een school gebouwd gaat worden.

Maar voor de allerkleinste kinderen in Markelo doemt een nog groter probleem op. Er dreigt GEEN intocht van Sinterklaas te komen dit jaar. De Ondernemersvereniging Markelo wordt zo goed als zeker opgeheven! Vreselijk toch? Geen Sinterklaas, geen bloemetjes aan de lantaarnpalen, geen kerstversiering met de welbekende witte knusse huisjes, geen witte kerstbomen. Markelo dreigt een dood dorp te worden. Dit kan en mag NIET gebeuren. De vrijwilligers zijn er, dus hier moet een oplossing voor komen, wie pakt de handschoen op??? Dorpsfeest?? JAM???

Zoals u al gelezen heeft is er aanstaande zaterdag een open dag van onze plaatselijke veevoerfabriek. Voor menig Markeloër een doorn in het oog, maar voor ons een pracht bedrijf waar we met trots voor mogen werken. U kunt mij daar ook treffen want ik heb het genoegen om samen met mijn collega’s u daar tussen 10.00 en 13.00 uur rond te leiden. Afgelopen week heb ik met de naaste buren nog een goed gesprek over ABZ Diervoeding gehad in hun prachtige tuin. Dan blijft toch de discussie wat was er eerder de kip of het ei? Maar ik moet eerlijk toegeven dat het een hele drukke straat is, de Goorseweg. Wordt vervolgd met hopelijk een RONDWEG.

Fijne zondag

Willian