- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Schoolstrijd (6)

Vandaag in de Oude Toren het zesde artikel in een serie over de Schoolstrijd die wij plaatsen in nauwe samenwerking met Stichting Heemkunde Markelo. De strijd om een goede locatie te vinden voor een nieuw te bouwen school woekert voort. Zelfs een aantal raadslieden, woonachtig te Goor en Diepenheim, laten hun licht hierover schijnen en vinden dat het nieuwe kindcentrum in het hart van Markelo moet komen. Misschien is het wel een idee om dit centrum te plaatsen op de plek waar in 1959 de Dorpsschool werd gebouwd en na 35 dienstjaren weer werd afgebroken.

Markelose raadsleden hebben hun mening over deze heikele kwestie laten horen in onder meer de raadsvergadering van gemeente Hof van Twente. VVD heeft duidelijk aangegeven niet blij te zijn met de beoogde locatie evenals D66 en PvdA. Alleen GB gaf aan voorstander te zijn. Het CDA heeft als enige partij alles nog open gelaten.

1959 – Officiële start van de bouw van de nieuwe openbare lagere school met v.l.n.r.: architect Chr. Aarsen, G. Slagter (hoofd gemeentewerken), A.R.v.d.Wolde (wethouder), Jhr. A.J.de Beaufort (burgemeester), H.Leeftink (schoolhoofd), H.J.Hoekman (gemeentesecretaris) en G.J.Berendsen(wethouder)