- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Bier of wijn?

In het leven moeten we vaak keuzes maken. Soms zijn het moeilijke, soms makkelijke en soms zijn het keuzes die eigenlijk nergens over gaan, maar persoonlijk toch wel erg van belang kunnen zijn. Zo ook deze. Als je op een feestje bent of op een terrasje zit…..de keuze maken welk drankje je gaat drinken!! In mijn geval is dat altijd de keuze tussen een lekker fris biertje of een verkoelend glas witte wijn. Nu hangt die keuze bij mij vooral af aan de hoeveelheid die gaat worden ingenomen. Dus als er redelijk wat gaat vloeien kies ik voor bier, omdat dat beter is vol te houden en als we thuis zitten en het doorgaans iets minder hard gaat is het meestal wijn.
Maar ja, dan wordt er een internationale wijnmarkt georganiseerd in Markelo. Dat is qua hoeveelheid eigenlijk een keuze voor bier! Maar wat dronken we? Juist en logisch natuurlijk…….wijn!!!!

Vinologisch culinaire broederschap ’t Pötje had alle zeilen bijgezet om er een fantastische dag van te maken. En dat is gelukt. Ze hadden de Kösterskoele prachtig aangekleed en de internationale wijnboeren lieten hun koopwaar rijkelijk vloeien onder een stralende zon. Complimenten voor de organisatie!

Met de Grösmeijers mochten we wederom de muzikale omlijsting invullen. Wat voor ons altijd een super leuk optreden is. We dronken tussendoor wel een glaasje wijn, maar niet te veel, want we moesten nog presteren natuurlijk. Wat best goed lukte, want er hing een ontzettend gezellige sfeer.

Maar na afloop ging het een klein beetje mis. We dronken namelijk de geweldige, oh zo favoriete, Sancerre wijn in een tempo zoals we normaal gesproken ook bier drinken! Ik ga verder niet uitweiden over hoe de avond is verlopen, maar het was een topdag waarop we uiteindelijk beter bier hadden kunnen drinken!

Maar om over dat bier door te gaan….. hoe leuk zou het zijn om naast zo’n wijnmarkt in Markelo ook een soort van biermarkt te hebben?! Met allerlei speciale bieren in mooie glazen enzo! Beetje voedsel erbij en het wordt een uiterst lekkere, leuke en gezellige dag. En om het toch anders te laten zijn dan de wijnmarkt moeten we een andere locatie zoeken. En laat ik nu denken dat ik een hele stoere heb gevonden! Want dat heb ik ooit in het westen van het land gezien en die wekte direct indruk. De kerk!!!!

De samenkomst van bourgondisch eten en drinken in een prachtig historisch gebouw midden in Markelo. Dat is toch gaaf en uniek? Op deze manier kunnen we de kerk misschien wel nieuw leven inblazen. Door een nieuw op te richten biergezelschap genaamd ’t Pulleke?? Moeten we er waarschijnlijk wel een paar banken in het midden uithalen, maar dat valt vast te regelen en wel zo dat er genoeg zitplaatsen blijven voor de reguliere kerkdienst op zondagmorgen. Het vrijgekomen middenpad aankleden met chique statafels afgewisseld met stoere biervaten, kleine bierbarretjes en bloemen en planten aan de kant. Ik zie het zo voor me. Bij de uitgang staat een grote bierpul voor de vrije gift die bedoeld is om de kerk te onderhouden. En met een paar lekkere biertjes op, wordt vrijwel iedereen iets guller dan normaal.

Misschien een idee om de biermarkt te laten beginnen met een gemoedelijke en ongedwongen kerkdienst zodat een andere (jongere) generatie kennis kan maken met onze dominee en we die dienst af kunnen sluiten met een gezamenlijk Ein Prosit! En dan kan het grote proeven beginnen. Een hippe DJ erbij die nummers op verzoek draait afgewisseld met de Grösmeijers! (Dan ben ik er in ieder geval zeker van dat ik erbij ben!) Wedden dat we jong en oud naar de kerk krijgen?

Laten we er in ieder geval vast op proosten!

Niek