- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

De Welp wint slagbaltoernooi

Op de voetbalvelden van Sportclub Markelo werd gisteren tijdens het slagbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de Markelose basisscholen flink gestreden om het kampioenschap 2017. Het toernooi werd een paar weken geleden afgelast vanwege de weersomstandigheden, die waren afgezien van de harde wind, nu veel beter. Groep 8 van Elsen-Herike ontbrak op het toernooi door een uitwisseling van de leerlingen naar Engeland. Net als voorgaande jaren werd er statiefslagbal gespeeld waarbij zoals de naam al aangeeft de ballen vanaf een statief worden geslagen. In twee poules speelden de teams van de groepen 7 en 8 elk zes wedstrijden. Bij de teams van poule A eindigde 2 teams op een tweede plek,  zodat hier het doelsaldo mee ging spelen. Na het berekenen van het saldo bleek, dat de derde plek naar Zwaluw 8A  ging. De tweede plek ging naar Zwaluw 8D en eerste van deze poule was De Welp A. Dit laatste team wist alle 6 de wedstrijden te winnen. De laatste was heel belangrijk, hierbij werd gespeeld tegen een team van de Zwaluw, dat op dat moment evenveel punten had.

In de poule B ging de eerste plek wederom naar een team van de Welp. Ook zij wisten alle wedstrijden te winnen. Tweede werd de Zwaluw 8b en de derde plek was voor het team van Stokkum.

De schoolsportcommissie organiseerde het toernooi met de medewerking van stagiaire, ouders en groepsleerkrachten van de betreffende scholen. “Deze hulp is onmisbaar om dit soort toernooien te kunnen organiseren en dat geldt zeker voor het beschikbaar stellen van de velden door voetbalvereniging Sportclub Markelo. Het is geweldig dat we dit samen hebben kunnen organiseren voor de schooljeugd”, aldus Aat Aanstoot.