- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Eppie van Bram bokaal terug in Markelo

Afgelopen pinksterweekend is het voetbalteam D2 JO>13 naar Unseburg in Duitsland afgereisd voor het jaarlijkse internationale voetbalkamp. Vrijdag vertrok het gezelschap van 13 spelers, trainer en begeleider van Sportclub Markelo en veel ouders met de diverse broers en zussen vanuit Markelo naar Unseburg. Het dorpje ligt nabij Maagdenburg in de voormalige DDR. De heenreis kende vele files door de diverse weg-werkzaamheden en het Pinksterweekend, om ca 17.30 uur arriveerde het gezelschap bij voetbalclub TSG Unseburg-Tarthun. Daar werden zij hartelijk door de organisatie ontvangen met een verfrissend drankje en een lekkere maaltijd. 

Zaterdag wachtte de strijd tegen 9 voetbalteams. Na een spannende halve finale eindigde het Markelose team op een knappe 3e plaats. Zondag stond een bezoek aan de boerderij van de familie Van der Velde op het programma. Zij hebben circa 5.000 hectare, 1.500 melkkoeien, 14.000 varkens en een enorm arsenaal aan trekkers, combines, aardappelrooiers en vrachtwagens. We werden daar rondgeleid door Henk en Christine Bronsvoort-ten Hove, die daar de koeien onder hun hoede hebben. Na afloop arriveerde ook Markeloërs Eppie en Gerrie ten Hove en werd er een glaasje gedronken in de ruime tuin van huize Bronsvoort, de dochter en schoonzoon van de familie ten Hove.

’s Avonds om 19.00 uur was het tijd voor het hoogtepunt van dit voetbalkamp: de interland tussen Nederland en Duitsland, de match van het jaar. Het halve dorp was uit gelopen om de Duitse zijde te ondersteunen, het Markelose gezelschap had zich daar goed op voorbereid en allen getooid in het oranje wachten in spanning de match af. Voorzien van de Nederlandse en Duitse vlag betraden de spelers en trainers de arena in Unseburg. Na het Wilhelmus en het Duitse volkslied waren het de teams die het moesten uitvechten. Na 3 minuten stond het al 0-1 voor het Markelose team en uiteindelijk werd deze match met 1-3 door Nederland gewonnen.

Dat betekende dat de Eppie van Bram bokaal weer mee kon naar Markelo. Volgende jaar komt TSG met Pinksteren naar Markelo voor revanche. Dat betekent dat Sportclub Markelo vanaf komend seizoen weer hard gaat trainen om de bokaal in Markelo te houden.Afgelopen maandag keerde het hele gezelschap moe maar voldaan terug in ons mooie Markelo.