- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Benefietavond eindigt met 30.000 euro voor Stichting Karlijn

Markelo heeft vanavond opnieuw laten zien waar een klein dorp, groot in kan zijn! Aan het eind van de benefietavond voor de Stichting Karlijn maakte Gert Jan Oplaat bekend dat de benefietavond, in een volle zaal bij De Haverkamp ruim 21.000 euro heeft opgebracht. Karlijn: “Een geweldig en ongelofelijk bedrag. Het is gewoon geweldig wat hier gebeurd is vanavond. Ik wil dan ook iedereen die hier op wat voor manier dan ook aan bijgedragen heeft, heel erg hartelijk bedanken”. Een Markelose ondernemer die niet met naam en toenaam genoemd wil worden heeft na de bekendmaking van het eindbedrag, aan de organisatie laten weten het bedrag van ruim 21.000 euro, aan te vullen tot 30.000 euro. 

Inwoners van Markelo, familieleden van Karlijn en overige belangstellenden lieten vanavond tijdens de benefietavond zien dat ze begaan zijn met het lot van Karlijn Paarhuis-Vos. Een groep vrijwilligers heeft zich de afgelopen weken ingezet om mooie kavels te bemachtigen voor de veiling en de loterij. De benefietavond werd gepresenteerd door veilingmeesters Gert-Jan Oplaat en Hans van Middendorp.

Karlijn was zelf met haar gezin aanwezig in de zaal en bedankte iedereen voor de komst en de steun die ze tot nu toe al heeft ontvangen. Vele items kwamen onder de veilinghamer, zoals onder andere schilderijen, dinercheques, helikoptervluchten en verschillende vakantieverblijven. Bijzonder was ook de Honda motor die geveild werd en uiteindelijk € 2.000 opbracht. Het Markelo’s Mannenkoor verzorgde een optreden in de pauze en overhandigde Karlijn een cheque namens het koor. Na afloop van de veiling was het tijd voor de verloting, bezoekers konden gedurende de avond loten kopen en zo meedingen naar mooie prijzen.

Karlijn Paarhuis is ernstig ziek en komt in Nederland niet voor behandeling in aanmerking. Voor een behandeling in Duitsland is veel geld nodig en daarvoor is de Stichting Karlijn opgericht. Deze stichting heeft de afgelopen maanden al een substantieel bedrag bij elkaar gebracht door verschillende activiteiten. Ze is inmiddels gestart met de behandeling in Duitsland.