- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

SpeedSoccer Oost Nederland in Univé Soccerhal

Op initiatief van Christian Koop wordt voor de jeugd in het seizoen 2017/2018 de 1e Speedsoccercompetitie van Oost Nederland georganiseerd in de Univé Soccerhal van Sportclub Markelo. Het amateurvoetbal zal volgend seizoen starten met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen tot 12 jaar zullen wedstrijden gaan spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer handelingen gaan maken met de bal. Deze verandering voor de jeugd wil Christian Koop met zijn bedrijf Koop Ondersteuning Plus (KOP) ondersteunen waardoor hij dit concept heeft opgezet en de Markelose voetbalclub benaderd heeft voor het gebruik van de soccerhal tijdens de competitie. Koop: “Wij willen de beste jeugdteams in de regio een platform bieden om in competitief verband de spelers verder te laten ontwikkelen. Door de kleine ruimtes en een hoog speltempo zullen de spelers op voetbaltechnisch gebied zichzelf sneller ontwikkelen. Verenigingen zijn opzoek naar mogelijkheden om spelers nog beter te laten ontwikkelen en daarbij is een speedsoccercompetitie, een goede aanvulling die goed aansluit bij het plan van de KNVB -Winnaars van morgen”. 

In deze competitie zullen de 013 teams van in totaal 12 verschillende (top) amateurverenigingen uit de regio deelnemen. Het deelnemersveld bestaat uit de volgende verenigingen:  Sc Markelo, Excelsior’31, Achilles’12, K.v.v. Losser, Schalkhaar,ATC’65, Sv Grol ,Bon Boys, Quick’20 en Zvv de Esch die deelnemen met de selectie 013-1. Ook  zullen De Graafschap en FC Twente deelnemen met het 012 team. Een deelnemersveld waar veel talent in rond loop en waar we ontzettend trots op zijn.

De Speed Soccer Oost Nederland zal worden gespeeld op de woensdagavonden van 17.30 tot 19.30 uur. In de maanden oktober tot en met november 2017 en in januari tot en met maart 2018 in de Univé Soccerhal van Sportclub Markelo. Verdere informatie is tevens te vinden op de website van Koop Ondersteuning Plus.