- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Genieten

De triatlon is door menig Markeloër volbracht wat natuurlijk een prachtige prestatie is. Ik ben nog even als toeschouwer geweest en heb genoten van de super goede organisatie en de fanatieke sporters. Al moet ik wel zeggen dat zo`n triatlon niet veel voorstelt. Ja, laten we eerlijk zijn: bij het zwemmen kun je lekker bij liggen daarna fietsen, daar kun je mooi bij zitten en als laatst hardlopen in je eigen tempo, zonder na gezeten te worden door een Diepenheimse herder die geen opvoeding heeft gehad, lekker makkelijk!! Nee, alle gekheid op een stokje, een SUPER prestatie!

Hemelvaartsdag is stralend verlopen. We maken er met de vriendjes altijd een gezellige dag van zonder echt heel veel fietskilometers. De langste afstand was wel van ons huis naar Markelo, praat je toch al snel over een kilometer of vier a vijf! Eerst op de koffie bij vriendje Bert, ik lag al op de grond voor er ook maar iemand op het terras aanwezig was! Bert en Anja keken verschrikt door het raampje van de berging waar die enorme knal vandaan kwam, de tuinstoel heeft het niet overleefd. Bert gaf het op de kilo`s die op het stoeltje afkwam en ik gaf het toch meer op de ouderdom van het desbetreffende ding. De waarheid zal wel in het midden liggen laten we maar zeggen. Ik heb de jongens en meisjes nog even meegedeeld dat ik aanstaande zomer opa word. Grote ogen werden opgezet en vragende blikken mijn kant op. Ja, menigeen onder u zijn ook opa en oma en vaak wordt dit dan op een ludieke manier aangekondigd. Foto met echo, een kaartje of wat dan ook, maar bij mij ging dat met een telefoontje van jawel, de regisseur van de Kösterskoele. Ja echt, ik speel dit jaar opa in de koele. Sommige toneelspelers in Markelo spelen al jaar en dag opa. Ene Arie uit Markelosebroek bijvoorbeeld speelt al zo`n 40 jaar de rol van opa in diverse toneelstukken.

Met datzelfde Markelosebroek toneelgezelschap hebben we een kookworkshop bij Café Vennebekken gehad. Fantastisch, echt een aanrader, mannen die werkelijk nog geen ei konden koken – waren er trouwens maar een paar – die konden nu met behulp van Marjolein de lekkerste gerechten maken en daarna met z`n allen alles lekker oppeuzelen met een wijntje of een biertje. Ja, u leest het goed, ik houd ook van het Bourgondische leven, en nu naar de Welkoop voor een STEVIGE tuinstoel.

Fijne zondag

Willian