- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gerrit Leunk koninklijk onderscheiden

Het afscheid van Gerrit Leunk bij begrafenisvereniging De Laatste Eer liep voor hem vanavond onverwachts anders na een korte speech van voorzitter Henk Schreurs. Burgemeester Ellen Nauta was via de zijdeur binnengekomen en richtte onverwachts het woord tot Gerrit. “Meneer Leunk, ruim 35 jaar heeft u zich ingezet voor begrafenisvereniging De Laatste Eer. In 1980 trad u toe tot het algemeen bestuur en vijf jaar later ontfermde u zich over de financiën en de administratie. U werd door de leden benoemd tot penningmeester en administrateur. Een omvangrijke taak en in 1993 werden de taken van penningmeester en administrateur gesplitst. Het penningmeesterschap droeg u over aan uw opvolger. Lange tijd was u het eerste aanspreekpunt van de vereniging en werd u gebeld om een overlijden te melden. Ook ’s avonds en in het weekend. Bovendien bent u al ruim 30 jaar drager bij uitvaarten. Een traditie die u met waardigheid bekleedt. Onlangs mocht u uw 70e verjaardag vieren en dat was voor u een mooi moment om ook uw administratieve taken voor de vereniging over te dragen. Al die jaren heeft u met een enorme betrokkenheid en nauwkeurigheid de administratie en in de beginjaren ook de boekhouding bijgehouden. Men zegt over u, ik citeer, “Gerrit is een zeer betrokken bestuurslid; is financieel goed onderlegd en is goed op de hoogte van de regels en gemaakte afspraken. Hij stelt het belang van de vereniging altijd op de voorgrond. Een trouw verenigingsman”, aldus burgemeester Nauta. 

Daarnaast is Gerrit ook enorm betrokken bij de Folkloristische Vereeniging Markelo. Zijn betrokkenheid nu en in het verleden is enorm. Maar liefst 28 jaar lang was hij actief als bestuurslid waarvan 20 jaar als penningmeester maar ook als presentator bij de grote festivals die de Folkloristische Vereeniging heeft georganiseerd en nu nog steeds als begeleider van de Kindergroep.

Naast deze activiteiten zet Gerrit zich al vele jaren in als chauffeur. Niet alleen voor het Rode Kruis Markelo maar ook voor FC Twente. Sinds de start van Stichting FC Twente Vrouwen in 2007 rijdt hij de dames naar trainingen en wedstrijden. Nauta: “Kortom, u bent een vrijwilliger in hart en nieren! Beste heer Leunk, al uw inzet voor begrafenisvereniging De Laatste Eer, Folkloristische Vereeniging Markelo, de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis en voor FC Twente worden bijzonder gewaardeerd. Dit mag ik extra tot uitdrukking brengen door u te melden dat Zijne Majesteit de Koning u heeft benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau”.