- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bruidspaar Zandvoort 60 jaar getrouwd

Op deze zonovergoten dag is het precies 60 jaar geleden dat Albert en Hanna Zandvoort elkaar het ja-woord gaven. Anders was het op woensdag 22 mei 1957 toen het kil en regenachtig was volgens het diamanten bruidspaar. Toch mocht dat de pret niet drukken en werd er ’s avonds bij Café Hargeerds in Markelo een groot feest gegeven. Hanna die is geboren in Ambt Delden maar al op jonge leeftijd verhuisd naar het Markelosebroek liet voor deze heugelijke dag een witte bruidsjurk maken door Jo Sanderman. Na hun trouwen trok Hanna in bij Albert en zijn familie aan de Winterkamperweg. Nog steeds woont het bruidspaar in dit prachtige stukje Markelo met een wijds uitzicht over de weilanden. Weliswaar is er in de afgelopen jaren wel het een en ander veranderd op het erf. Zo werd een nieuwe woning gebouwd voor de zoon en zijn gezin waar Albert en Hanna inmiddels ook een gedeelte van bewonen. Op de plek van de oude boerderij werd een nieuwbouw woning gebouwd en woont kleinzoon Arjan met zijn gezin. “Je bent hier nooit alleen en dat is fijn. Het is ook fijn om te kunnen genieten van de achterkleinkinderen die zo dichtbij zijn”, vertelt Hanna.

Nog elke morgen staan Albert en Hanna vroeg op en dragen zij nog actief bij aan de diverse hand- en spandiensten op het melkveebedrijf. Momenteel worden er 120 koeien gemolken met twee robots. “We zijn zeker met de tijd meegegaan. Vroeger hadden we naast koeien ook varkens en kippen”, vertelt Albert niet zonder trots. Het is ons wel duidelijk Albert is boer in hart en nieren en heeft dit goed weten over te brengen op zijn zoon en kleinzoon. Een brede interesse in de landbouw en de politiek zorgde ervoor dat hij in een aantal besturen zat waardoor hij naast zijn werkzaamheden op de boerderij ook nog al eens op pad was.

Albert en Hanna zitten niet graag stil. Zo maakt Albert met regelmaat nog “riezebessems” en niet omdat dit goedkoper is maar omdat ze gewoon veel beter vegen vindt de familie. Hanna houdt van handwerken en laat ons een prachtig geborduurd tafelkleedje zien. Een hobby die ze deelt samen met haar schoondochter. Op de ipad wordt met grote regelmaat gezocht naar patronen maar ook de berichten op Maarkelsnieuws worden op de voet gevolgd.

Met een gezonde dosis humor wordt er heel wat afgelachen met elkaar maar vertelt Hanna; “we hebben ook wel eens  een kleine ruzie hoor maar dat is altijd snel weer over want je moet elke keer weer met elkaar aan het werk”. Op onze vraag hoe zij elkaar hebben leren kennen begint Albert te lachen en zegt “Popp’n Mientje vroeg na afloop van een dansfeest aan mij – wie breng ie noe vanoavond noar hoes hen? – en zo is het eigenlijk gekomen.

Burgemeester Ellen Nauta kwam het diamanten bruidspaar vanmorgen persoonlijk feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Binnenkort wordt deze bijzondere mijlpaal gevierd met een feest bij Dieka van de Kruusweg samen met de familie, buurt en vrienden. Ook zijn dan een zoon die momenteel in Israël is en een kleindochter die op dit moment in Portugal zit, van de partij.