- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Volop bedrijvigheid op Kaasplein

Tevreden achterom kijkend sluit Egbert Hargeerds aan het eind van de middag de bouwhekken rondom het Kaasplein. De voorzitter van de Tentcommissie van Dorpsfeest Markelo maakt er geen geheim van dat de groep vrijwilligers al even stond te popelen om aan de slag te gaan. De groep vrijwilligers is enthousiast en zetten met elkaar de schouders eronder. Vrijwilligers van alle leeftijden zetten zich in om de klus te klaren. “Het is inderdaad wel hard werken maar de gezelligheid onder elkaar maakt heel veel goed”, vertelt een van de vrijwilligers. De afgelopen week is de kelder in het Kaasplein dichtgemaakt door de Markelose loonbedrijven Markvoort en Lammertink. Hierbij is onder het plein een retentiesysteem aangebracht waardoor regenwater in de grond kan infiltreren. Vrijdagmorgen kreeg de groep vrijwilligers van het Dorpsfeest Markelo het sein dat zij mochten starten met het uitzetten en aanleggen van de ondergrondse voorzieningen.

Vandaag werden zij bijgestaan door Willem van de Berg die met zijn kraan de benodigde graafwerkzaamheden verrichtte. Op verschillende plekken verspreid over het plein is vandaag een begin gemaakt met het metselen van zeven putten waar eind augustus de benodigde leidingen vanuit de Dorpsfeesttent op aangesloten moeten worden. Aankomende dinsdag zullen de vrijwilligers hun werkzaamheden hervatten. “De afgelopen dagen is er veel gebeurd. Met de groep vrijwilligers hebben we momenteel vier putten gemetseld en een vijfde is bijna aan hoogte”, vertelt Egbert Hargeerds.

Op de gezamenlijke fotosite van Dorpsfeest Markelo en Maarkelsnieuws kunt u de vorderingen op het Kaasplein de komende tijd in beeld volgen.

Dronefoto: Gerrit Smit