Mooie overwinning SC Markelo

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Sportclub Markelo verrassend weten te winnen van Avanti Wilskracht. Het duel tussen de Markeloers en de nummer 2 van de 4e klasse B eindigde, na negentig minuten, in 3-2. Toch begonnen de Markeloers niet goed aan deze laatste thuiswedstrijd. Al na zeven minuten werd keeper Ruben Olminkhof gepasseerd en keek SC Markelo tegen een 0-1 achterstand aan. Maar na mate de wedstrijd vorderde ging de ploeg van trainer Anne de Jong beter meevoetballen en in de 30e minuut werd dat beloond met de gelijkmaker van Bas Schreurs, die na een prachtige voorzet van Ton Jansen, koppend wist te scoren (1-1).

In de tweede helft werd SC Markelo, dat vrijuit kon voetballen, steeds sterker.  In de 60e minuut kwamen de Markeloers dan ook verdiend op voorsprong door een doelpunt van Jelmer Schreurs die bij de 2e paal de bal binnen schoot (2-1). Na de voorsprong bleef de thuisploeg de wedstrijd controleren, maar vanuit het niets kwam de ploeg uit Glanerbrug op gelijke hoogte. De bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied op doel geschoten en hoewel het schot niet hard was, frommelde de bal zich over de doellijn achter Olminkhof (2-2). Met nog een kwartier op de klok kon het ineens weer alle kanten uitgaan. Toch was het SC Markelo dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Een fraaie aanval in de 82e minuut werd door Robin Wagenaar goed afgerond en deze mooie treffer, bleek genoeg voor de eindoverwinning (3-2). Volgende week sluit SC Markelo het seizoen af in Hengelo tegen Barbaros. Die ploeg werd vandaag kampioen in de 4e klasse B, door een 2-1 overwinning op Hector.