- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo Noord wint Soundmixshow

Markelo Noord is vanavond opnieuw als winnaar uit de bus gekomen. Nadat zij vanmiddag de Zeskamp op hun naam wisten te schrijven bracht presentator Hans van Middendorp net voor 23.00 uur het verlossende woord. Met het nummer België van het Goede Doel gezongen door Lars Kok en Diewertje ter Borg wisten zij de jury unaniem op hun hand te krijgen. Op de tweede plaats eindigde Markelosebroek/Dijkerhoek met Honey Honey van ABBA en de derde plaats was weggelegd voor Stokkum met het nummer I want to breakfree van Queen. De jury had vanavond zeker geen gemakkelijke taak maar wist elk optreden wel van positieve opmerkingen te voorzien en sprak haar waardering uit voor de optredens van de buurten aan de Soundmixshow.

Getty Kaspers, de zangeres van Teach Inn die met het nummer Ding-a-dong in 1975 het Eurovisie Songfestival voor Nederland voor het laatst wist te winnen was een van de juryleden. Daarnaast was er een rol weggelegd voor Jeroen Vos die als muziekdocent aan de Waerdenborch is verbonden en sinds kort in Markelo is komen wonen. Samen met Hans ten Zende, bekend van onder meer Muziekvereniging De Fanfare, Amusementsorkest de Grossmeijers of DaWeeknie vormden zij de driekoppige jury van vanavond.

The Essex and Kent Legion Pipeband opende de avond met een geweldig optreden waarna het in de overvolle zaal van De Haverkamp van begin tot het eind feest was tijdens de Soundmixshow van de Markelose Oranjevereniging. De band Reflexion wist vol verve de begeleiding van alle nummers voor haar rekening te nemen terwijl John Brunings de artiesten op perfecte wijze wist te begeleiden.

Complete uitslag Soundmixshow:
1 Markelo Noord, 2 Markelosebroek/Dijkerhoek, 3 Stokkum, 4 Achterhoek, 5 Markelo Oost, 6 De Esch, 7 Markelo Zuid, 8 Herike Elsen 9 Elsenerbroek.