- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Maarkelsnieuws 10 jaar!

Deze maand is het alweer tien jaar geleden dat Maarkelsnieuws.nl werd gelanceerd. Waar de lokale nieuwssite startte met zo’n 300 bezoekers per dag ligt dat nu op gemiddeld 6.000 per dag. Voor menige Markeloër is het lezen van de laatste nieuwtjes op de Markelose site een dagelijkse gewoonte geworden. Vijf redactieleden zorgen samen dat er elke dag gemiddeld vijf berichten worden geplaatst in de verschillende rubrieken. “Nieuws wacht niet tot jij als redactielid tijd hebt om te schrijven”, is nog steeds een veelgehoorde opmerking binnen de redactie die oud-redactielid Hans van Middendorp ons maar al te vaak voor ogen hield. Met elkaar proberen we daar dan ook elke dag vorm aan te geven. Veel verenigingen, stichtingen, ondernemers, organisatoren, gemeente maar ook de Markeloërs weten ons steeds beter te vinden en sturen ons vaak tips toe per mail waarmee we de diverse rubrieken op de site vullen. Zo is de rubriek Klepperderk volledig afhankelijk van tips die we als redactie binnen krijgen. Voor de rubriek de Oude Toren, waarin we terugblikken in de geschiedenis van Markelo, werkt Maarkelsnieuws.nl nauw samen met de Stichting Heemkunde Markelo. Maar hiernaast gaat de redactie natuurlijk ook op eigen initiatief op pad, en zoeken we graag naar antwoorden op de vragen die de Markeloër heeft. 

Een veelgehoorde vraag is; “Maar wie zijn er dan verantwoordelijk voor de invulling van Maarkelsnieuws?” De huidige redactie wordt momenteel gevormd door Rick Wessels, Monique Groeneweg, Henk Hondelink, Rick Morsink en Marjan Noteboom. Jeroen Meutstege verzorgt de acquisitie. Samen met de vier columnisten; Jan Henk Berendsen, Willian Potman, Niek Tijink en Diny Ebbekink die ieder, elke zondagmorgen een column verzorgen, vormen zij op dit moment het team achter Maarkelsnieuws.nl.

Dat Maarkelsnieuws.nl niet meer alleen wordt bekeken door de inwoners van Markelo verbaasde ons wel enigszins. Zo geven cijfers duidelijk aan dat er elke dag veel webverkeer komt vanuit het gemeentehuis maar ook uit vele locaties in binnen- en buitenland. “Door het lezen van Maarkelsnieuws.nl blijf ik op de hoogte van de nieuwtjes van mijn geboortedorp. Zo voel ik me tenminste verbonden met Markelo”, gaf een trouwe bezoekster al eens aan.