SC Markelo speelt gelijk tegen Rood Zwart

Sportclub Markelo heeft aan de ontmoeting tegen Rood Zwart een punt overgehouden. Mede door een doelpunt van Jorrit Klein Braskamp in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, eindigde de Hofderby in 2-2. In een gelijkwaardige eerste helft kwam Rood Zwart na een halve minuut al op voorsprong. De bal werd vanuit een snel verkregen vrije trap voorgezet en de spits van de ploeg uit Delden, kon ongehinderd binnenkoppen (0-1). In de 15e minuut viel de gelijkmaker voor de thuisploeg. Bart Klumpers werd met een steekbal vrij voor de keeper gezet en de aanvaller passeerde vervolgens de Deldense doelman (1-1). Daarna werd het rustig voor beide doelen en met de 1-1 op het bord werd begonnen aan de rust.

In de tweede helft was SC Markelo veruit de betere ploeg, maar tegen de verhouding in kwam Rood Zwart in de 60e minuut opnieuw op voorsprong. En ook deze keer werd de bal vanuit een dood spelmoment voorgezet en kon er ongehinderd worden binnengekopt (1-2). Met nog een half uur op de klok ging de thuisploeg vervolgen fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Anne de Jong bracht een aanvaller voor een verdediger, maar daardoor kreeg ook Rood Zwart de mogelijkheden om de definitieve genadeklap uit te delen. Keeper Martijn van der Sluis moest dan ook een aantal keren knap redding brengen.

In de allerlaatste seconde kreeg SC Markelo uiteindelijk waar het recht op had. Een schot van Jorrit klein Braskamp werd in eerste instantie door een verdediger geblokt, maar gedragen door de wind verdween de bal alsnog in het doel (2-2). Met het behaalde punt is SC Markelo nog steeds niet helemaal veilig. Klassebehoud kan nu volgende week zondag worden veilig gesteld in de uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit.