- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Verslag dag 4 Frank Graham Tour

Vandaag alweer de vierde dag van de Frank Graham Cycle Liberation Tour 2017. Henk Hondelink verzorgt dagelijks een korte impressie van deze derde en tevens laatste tour waar ruim vijftig Canadese en Nederlandse jongeren aan deelnemen. Vandaag blikt hij terug op op de vierde dag:

Uitslapen was er vanmorgen alweer niet bij voor de deelnemers aan de Frank Graham Cycle Liberation Tour. Na een onvervalst Engels ontbijt met onder andere witte bonen in tomatensaus vertrok de bus vanmorgen om 8.15 uur naar Tangmere. Daar werd een bezoek gebracht aan het Military Aviation Museum met talloze historische vliegtuigen en helikopters. Na een sandwich lunch ging de groep op de fiets voor een ongeveer 40 km lange tocht naar de havenstad Portsmouth. Daar werden kransen gelegd bij een monument voor slachtoffers van de beide wereldoorlogen. Terug in het hostel zorgde een stevige pastamaaltijd ervoor dat de spieren weer op kracht kwamen.

Morgen reist het gezelschap door naar de bekende plaats Canterbury. Doordat het in Engeland verplicht is om met een veiligheidshesje te fietsen heeft Johan Vruwink een beroep gedaan op gemeente Hof van Twente. Zo konden dan ook alle deelnemers vandaag keurig in een veiligheidshesje starten voor de fietstocht van Tangmere naar Portsmouth. “Het is geweldig wat onze jongeren doen. Ik ben trots op de deelenemers die als waardige ambassadeurs voor de vrijheid hun respect tonen aan onze bevrijders en verzetsmensen”, aldus Gert Jan Oplaat. 

Fotograaf Paul ten Broeke zorgt elke dag voor een complete fotoserie.