- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Leerlingen regeren Obs de Zwaluw

Op veel scholen zijn vandaag de Koningsspelen gevierd. Op Obs de Zwaluw was het vandaag de dag van de regeringspartijen van groep 8. Tijdens de landelijke verkiezingen werden op deze school ook verkiezingen gehouden en vandaag mochten de partijen met elkaar voor één dag de school ‘regeren’. De winnende partij kreeg vanmorgen klokslag half negen de sleutel van de school uit handen van René Scholten. Waarna zowel de leerlingen als het onderwijzend personeel werden verrast met diverse programma-onderdelen. Zo bood de ‘partij voor meer Ipads en computers’ een quiz aan, gemaakt met ‘Kahoot’.  De ‘partij voor de techniek en SL@K’ organiseerden technieklessen. De ‘partij voor de pyjama’ zorgde voor een passende film om in je pyjama te kijken en de ‘partij voor koken en bakken’ verzorgde een hapje en een drankje tijdens de film.

Leerlingen kozen vandaag hun eigen lesprogramma. Bij ‘Kahoot’ was het druk. Blijkbaar vinden veel kinderen het leuk om les te krijgen met de Ipad! En het onderwijzend team? Die waren vandaag bijna overbodig. Overal waren kinderen zelfstandig onder leiding van groep 8 aan het werk of heerlijk een filmpje aan het kijken.

De kleuters kregen drinken en popcorn. Voor hen was er een techniek circuit en spelprogramma opgezet in de speelzaal van de school. Na de ochtendbreak mocht de middenbouw naar de sporthal. Ook daar was de organisatie weer in handen van groep 8.  Alles bleek ook hier tot in de puntjes geregeld door alle partijen en meester Rutger Wissink. Er was een circuit uitgezet met spelletjes en een heuse stormbaan van JR-events.

Na een heerlijk broodje en drinken volgde het middagprogramma. De kinderen van de bovenbouw gingen op de fiets richting het voetbalveld, waar allerlei sportonderdelen waren opgesteld. De leerlingen van de groepen 3-4-5 bleven op school en volgden techniek, speelden buiten of  waren aan het chillen bij de film.

“We hebben op de Zwaluw een geweldige groep kinderen. Met elkaar hebben zij vandaag laten zien dat zij in staat zijn om met elkaar een geweldige, leerzame, samenwerkende, vernieuwende, sportieve en gezonde dag te kunnen organiseren”, stelt René Scholten niet zonder trots vast.