- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Bruins: “Mokerslag voor Markelo”

Onderwerp van gesprek in Markelo is momenteel wel het sluiten van de pinautomaat aan de Grotestraat. Menigeen heeft zijn mening aan onze redactie weergegeven en geeft gelijkertijd ook aan begrip te hebben voor de voornaamste reden die de bank geeft op het sluiten van de geld- en sealbagautomaat. Zo ook fractievoorzitter Gerda Bruins van de VVD Hof van Twente die telefonisch contact zocht met Gerard Kok, directeur van de Rabobank Noord en West Twente. Op haar begripvolle reactie nadat Kok aangaf de veiligheid niet voor zijn rekening te durven nemen heeft zij aangegeven niet te begrijpen dat er op dit moment geen goede alternatieven voor handen zijn. Het (extra) geld pinnen bij winkeliers vindt zij, net als overigens een aantal ondernemers, een verschuiving van het probleem. Zij heeft dan ook grote moeite met de manier waarop de bank met haar dienstverlening omgaat richting de inwoners maar ook op hele korte termijn naar het aantal toeristen die Markelo tijdens de vakantieperiode gaan bezoeken. “Een mokerslag voor Markelo”,  noemt Gerda Bruins de directe sluiting van de pinautomaat aan de Grotestraat. Zij heeft dan ook een dringend beroep gedaan op Kok om op korte termijn te zorgen voor een goed alternatief voor Markelo. 

Henry Blankhorst van Plus Blankhorst werd gisteren telefonisch op de hoogte gesteld van het besluit van de bank. “Ik heb eenvoudigweg niet voldoende contant geld voorhanden om de automaat, die bij ons in de winkel staat voldoende te vullen”, geeft hij desgevraagd aan. “Het is onverantwoordelijk om op deze manier het probleem met betrekking tot veiligheid te verschuiven”,  is een veelgehoord argument. Veel onbegrip heerst er onder de Markelose bevolking op het feit dat nog niet eens zo heel lang geleden werd besloten om de pinautomaat te sluiten die gesitueerd was in de voormalige Rabobank. Beter zou zijn geweest de pinautomaat buiten te sluiten en de automaat binnen te handhaven. Belia Hylkema, de huidige huurder van het voormalige Rabobank-pand geeft aan zeker open te staan om de mogelijkheden hiervoor te bekijken maar is hierin (nog) niet benaderd.

De bank biedt in haar dienstverlening het ‘bezorgen van geld aan huis’ aan maar hieraan zijn consequenties verbonden naast dat het voor een ieder zichtbaar is dat er contant geld in de woning aanwezig kost deze handreiking van de Rabobank 5,50 euro per keer en kan dit eens per maand. “Onaanvaardbaar”, noemt een van de bezoekers de manier én het tijdstip waarop de bank de plotselinge sluiting van de automaat openbaar heeft gemaakt.

De Rabobank Noord en West Twente sloot met ingang van 1 juli 2016 de deuren van haar vestiging in Markelo. Vanaf dat moment staat de Rabobank-bus elke donderdagmorgen op het plein voor Het Beaufort.