Ruime overwinning SC Markelo

Sportclub Markelo heeft zich op een uitstekende manier weten te revancheren voor de eerder dit seizoen geleden thuisnederlaag, tegen FC het Centrum. In Enschede, waren vandaag de Markeloers de baas. De ploeg van trainer Anne de Jong won met 1-4 door doelpunten van Schreurs en Wagenaar, die ieder twee keer wisten te scoren. De Markeloers kwamen op deze paasmaandag in de 20e minuut aan de leiding door een doelpunt van Bas Schreurs, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Martijn Rensen. De voorsprong was verdiend gezien het overwicht van de Markeloers, maar twee minuten later kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte, door een prachtig doelpunt vanuit een vrije trap (1-1). Na deze gelijkmaker bleef SC Markelo de bovenliggende partij, maar in de resterende minuten tot aan de rust, werd er niet meer gescoord.

De tweede helft was nauwelijks één minuut oud, toen SC Markelo voor de tweede keer, op voorsprong wist te komen. Uit een voorzet van de uitstekend spelende Rensen, kwam de bal terecht voor de voeten van Robin Wagenaar, die vervolgens knap scoorde (1-2).  Die voorsprong zorgde opnieuw voor vertrouwen bij de Markeloers en daarentegen gingen de eerste koppies bij FC het Centrum al naar beneden. In de 67e minuut werd de wedstrijd al min of meer beslist door het tweede doelpunt van Bas Schreurs. De aanvaller ging alleen op het doel van de thuisploeg af en bleef vervolgens oog in oog met de keeper, kalm en rustig (1-3). Vlak voor tijd maakte ook Robin Wagenaar zijn tweede doelpunt van de middag en de einduitslag van 1-4, gaf goed de verhouding op het veld weer. Door de overwinning zijn de Markeloers Hector voorbij op de ranglijst. De ploeg van Anne de Jong staat nu 8e in de 4e klasse B.