- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Nog meer twijfels bij locatiekeuze kindcentrum

Dronefoto: Gerrit Smit

De brief die door verontruste buurtbewoners van De Esch is gestuurd naar het provinciebestuur wordt door wethouder Pieter van Zwanenburg opgevat als een uitnodiging om met omwonenden in gesprek te gaan. In een toelichting samen met bestuurders Bert van den Berg en Ralf Dwars van beide scholen werd vanmiddag duidelijk gemaakt dat voor beide schoolbestuurders de beoogde locatie de meeste ideale locatie is voor het nieuwe kindcentrum. De medezeggenschapsraad (MR) en leraren zouden volgens de bestuurders betrokken zijn in het proces. Een aantal leden van de MR en een aantal onderwijskrachten van de beide scholen hebben net als de bewoners twijfels bij de locatiekeuze en geven tegenover onze redactie juist aan totaal niet betrokken te zijn in de locatiekeuze.

Volgens enkele MR leden waren er twee alternatieve locaties in beeld en is in het voortraject de beoogde locatie niet eens in beeld geweest. De bekendmaking van de locatie eind oktober op deze nieuwssite kwam voor zowel MR-leden als onderwijskrachten als een totale verrassing. “We hebben als MR nog geen standpunt ingenomen over de locatiekeuze, het is goed mogelijk dat de voorkeur uitgaat naar een andere locatie en wij dit ook nog kenbaar gaan maken”, aldus een MR-lid tegenover onze redactie.

Namens De Welp zat bestuurder Ralf Dwars van Stichting Marcant-BSV vanmiddag aan tafel op het gemeentehuis. Dwars: “De combinatie van bewegen en leren is cruciaal. Deze plek is een unieke kans voor een invulling vanuit onze onderwijskundige visie. De Esch is de meest favoriete plek. We moeten daar eigenlijk zitten”. Bert van den Berg gaf namens De Zwaluw als bestuurder van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente aan dat de plek juist is gekozen vanuit de gedachte waar de meest ideale basisschool zou moeten liggen.

De bestaande locatie van De Zwaluw is één van de alternatieven die vanmiddag werd genoemd. Voor Pieter van Zwanenburg was nieuwbouw op die locatie ongewenst, omdat er dan voor tijdelijke huisvesting tijdens de nieuwbouw een extra kostenpost van circa 700.000 euro bij zou komen. Voor Ralf Dwars was de ligging nabij de fabriek van ABZ een extra argument om niet voor deze locatie te kiezen.

Inmiddels ligt er een programma van eisen op tafel voor het kindcentrum en ligt er voor de gemeente nog een taak om het plan stedenbouwkundig en verkeerskundig te onderbouwen richting de provincie. Men heeft nog steeds de ambitie om de schooldeuren over ruim 2,5 jaar te openen. De wethouder wil op niet al te lange termijn in gesprek met omwonenden.