- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Muziekspektakel op Goede Vrijdag

Goede Vrijdag is de zaal van De Kroon gevuld met muziek van drie bands met gerenommeerde muzikanten uit de regio. Met het muziekspektakel ‘Vrienden van De Kroon Live’ denkt uitbater Robert Volkers te voorzien in de vraag om herkenbare muziek uit jaren ’70, ’80 en ’90. Na het succes van de legendarische band Trip tot Trip /Fasten your Seatbelts afgelopen maand begreep hij dat de roep om herkenbare muziek uit deze jaren groot is. En die verzoeken komen hoe gek het ook klinkt niet alleen van de 30 of 40 plussers weet Robert. “Maar ook de jongere garde weet steeds meer die muziekstroming te waarderen”, aldus de enthousiaste ondernemer. Samen met zijn compagnon Dennis Hendriksen proberen zij daar het komende jaar dan ook op in te spelen.

‘Vrienden van De Kroon Live’ zal op Goede Vrijdag worden geopend met een optreden van de Nijverdalse band Southbound. Robert verwacht hier veel van; “De eerste klap is meteen een daalder waard, want deze muzikanten spetteren van alle kanten, van soulvolle ballades tot rockers”. In willekeurige volgorde zal dan de beurt zijn aan de Enterse legendarische formatie Apple met als toetsenist de Markelöer Ard Leferink ( voorheen Twiglight). Zij schakelen van Joe Cocker, via de Doobie Brothers richting Santana.

Tot slot de Markelose formatie DaWeekNie. De inhoud van hun programma zal niet veel afwijken van hun succesvolle optreden tijdens de ‘Trap ‘m an party’ tijdens het Dorpsfeest Markelo. Ook deze Markelose zesmansformatie staan garant voor een muzikaal hoogstandje met Eric Dollekamp, Hans ten Zende, Hans Steen, Jan Warmelink, Henk Olydam en zangeres Lisette Dollekamp.

Kortom ‘Vrienden van De Kroon Live’ belooft een waar muziekspektakel te worden op Goede Vrijdag. Het programma start om 21.30 uur.