- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Volop creativiteit rondom thema optocht

Maar liefst zes buurten en een vrije wagen waren vanmorgen met enthousiaste wagenbouwers vertegenwoordigd op de creatieve morgen bij Zalencentrum De Haverkamp. “We hebben samen met de creatieve commissie besloten om de dag in te korten naar een morgen. We merkten dat er veel interesse was maar een hele zaterdag was misschien te lang”, vertelt Ans van Hinte. De morgen werd gestart met een brainstormsessie waarbij buurten die totaal nog geen ideeën hadden werden geïnspireerd door leden van de Creatieve commissie en Optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo. Maar ook waren er buurten aanwezig met een bijna compleet plan, zelfs al uitgewerkt als maquette maar toch nog aanliepen tegen wat problemen. Ook zij konden rekenen op de creativiteit van de commissieleden. Halverwege de morgen gaf de Creatieve commissie een korte uitleg over het gebruik en verwerking van diverse materialen waarbij bijvoorbeeld ook verftechnieken en het gebruik van papier-maché werden uitgelegd. “Een hele zinvolle morgen die ook nog eens erg gezellig is. We hadden wel ideeën maar om dit om te zetten in een plan lukte ons niet. Met de hulp van Willem, Erik en Marieke hebben we nu een goed plan op tafel liggen”, vertelt een van de wagenbouwers. 

De groep ‘Maak oe neet al te na’ wist eigenlijk vorig jaar al wat zij dit jaar wilden gaan uitwerken. “Met de kameraden hebben we al besloten om te gaan bouwen rondom het thema Plopsaland. Met een knipoog naar het thema ‘Hew aait zo doane‘ gaan we ons best doen om daar iets van te verwerken in onze vrije wagen”, vertelt Dave Assink.

Met Marieke Tempelman en Roland Hols hebben Erik Bouwhuis en Willem Niessink een welkome uitbreiding gekregen in de Creatieve commissie van Dorpsfeest Markelo. “We merken dat we alle vier verschillend zijn in het gebruik van onze creativiteit en elkaar daardoor op een juiste manier aanvullen. Ook wat betreft het gebruik van materialen liggen onze interesses op meerdere vlakken waardoor we als commissie een brede kennis kunnen overbrengen waarmee de wagenbouwers hun voordeel kunnen doen”, vertelt Erik Bouwhuis. “We kwamen eigenlijk met niets binnen vanmorgen maar door afzonderlijke sessies met Willem, Marieke en Erik hebben we nu een concreet idee wat we gaan uitwerken. Erik heeft ons op een andere manier naar ons thema laten kijken waardoor we inspiratie kregen”, vertellen de wagenbouwers van de Goorseweg.