Puntendeling SC Markelo

Archieffoto

Sportclub Markelo tegen LSV eindigde vanmiddag in een 2-2 gelijk spel. In Lonneker begonnen de Markeloërs uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg van Anne de Jong speelde fel en scherp en dat leverde na vijf minuten al een voorsprong op via een doelpunt van Jordy Vagevuur (0-1). Na de vroege voorsprong bleven de Markeloërs druk houden op het doel van LSV en in de 20e minuut kon opnieuw een treffer worden genoteerd. Dit keer was het Bjorn Groot Roessink die een terugspeelbal wist te onderscheppen en daarna knap scoorde (0-2). Sportclub Markelo zat op rozen, maar uit het niets kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. De bal werd vanuit hun eerste corner binnen gekopt en die tegentreffer zorgde voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft was het gedaan met het overwicht van de Markeloërs. De thuisploeg werd sterker en SC Markelo moest achteruit. Toch had Bjorn Groot Roessink kunnen scoren, maar dit keer was het de keeper van LSV die knap redding bracht. In de 75e minuut hanteerde de laatste man van de thuisploeg de lange bal naar voren, maar dat leek kansloos, want er was geen medespeler in de buurt. Doelman Vruwink zag de bal al van ver komen en leek deze zo uit de lucht te kunnen plukken, maar net op dat moment kopte laatste man, Jorrit Klein Braskamp, de bal terug over de uitkomende keeper en zo rolde de bal langzaam richting het lege doel. Het laatste zetje werd uiteindelijk gegeven door een speler van LSV en daarmee werd het 2-2.

Na de gelijkmaker wilde de thuisploeg meer en speelde vol op de winst. De Markeloërs hadden daarbij het geluk aan hun zijde, want pal voor tijd schoot LSV nog een keer hard op de paal. Het bleef bij 2-2, een uitslag die ook in Markelo destijds op het scorebord stond, Volgende week wacht SC Markelo de derby in Goor tegen Hector. Jorrit Klein Braskamp zal dan niet op het wedstrijdformulier komen te staan. De verdediger pakte vandaag zijn 4e gele kaart en is daardoor volgende week geschorst.