- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Motorcrossweekend op Herikerberg

De Herikerberg is komend weekend weer het domein voor de motorcross liefhebber. Het circuit op de Herikerberg is 1 en 2 april het strijdtoneel voor Nederlandse kampioenschappen. Zaterdags worden de nationale kampioenschappen MX2 Cup, Quads en Zijspan verreden, ook is er die dag een wedstrijd van de Pré 85 Classics. Zondags staat het nationaal kampioenschap MX1 Cup op het programma en wordt in de klassen 125cc, MX1 en MX2 de vierde ronde in het Open Nederlands Kampioenschap verreden. De wedstrijden beginnen zaterdag om 11.45 uur en zondag om 11.30 uur.

Op het programma stond eerder ook nog een open beker cross voor 85cc en 125cc. Door het overvolle programma had de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) besloten om de MX2 Cup klasse niet op zondag te laten verrijden, maar op zaterdag. De open beker cross is hierop dan ook geannuleerd.

Met de vierde ronde om het Open Nederlands Kampioenschap haalt de Markelose Motorclub “Ons Genoegen” vele toprijders naar Markelo. Bij de 125 cc staat het talent Rick Elzinga uit Zenderen aan de start. Elzinga staat op dit moment tweede achter Raivo Dankers. In de MX1 komt Rick Satink uit Hengevelde aan de start, hij staat op dit moment tweede in het Open Nederlands Kampioenschap MX1, achter de Belg Yentel Martens. De MX2 is de kweekvijver voor internationaal talent, velen komen naar Markelo om zich in de kijker te rijden van de fabrieksteams en om zich te kwalificeren voor de Dutch Masters.

De motoren ronken zaterdag al van 9.00 uur op de Herikerberg voor de trainingen, op zondag beginnen de trainingen om 8.30 uur. De toegang is zaterdag gratis, zondag is de entree 5 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor jeugd van 12 tot en met 17 jaar en gratis voor de jeugd tot en met 11 jaar.