- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Baby-, peuter- en kleuterzwemmen in ‘De Vijf Heuvels’

In zwembad ‘De Vijf Heuvels’ in Markelo zal op woensdag 5 april een instuif worden georganiseerd voor baby-, peuter- en kleuterzwemmen. Tijdens deze gratis kennismaking kunt u vrijblijvend komen kijken en zelfs meedoen samen met uw kind(eren) van ongeveer 2 tot 5 jaar. Jip´s baby-, peuter- en kleuterzwemmen is een voorbereiding op het Leren zwemmen met Jip, het leszwemmen voor het ABC-diploma. 

De stap naar zwemmen is voor baby´s heel klein. Baby´s hebben aangeboren reflexen die ervoor zorgen dat ze kopje onder kunnen. Aan het echte zwemmen zijn peuters nog niet toe. Maar ter voorbereiding op het leren zwemmen is al heel veel mogelijk. Prestatie staat niet voorop, maar spelenderwijs zie je soms verbluffende resultaten.

Bovendien heeft het vrije bewegen in water een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, ook als baby´s nog niet kunnen kruipen of lopen. Behalve goed voor de spieren en coördinatie is het baby-, peuter- en kleuterzwemmen ook goed voor de relatie tussen ouder en kind.

De instuif baby-, peuter- en kleuterzwemmen vindt plaats op woensdag 5 april van 9.00-9.30 uur. Voor meer informatie over de activiteiten kijk op www.zwembaddevijfheuvels.nl, bel 0547-361794 of kom langs aan de Potdijk 5 te Markelo.