- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Succesvol weekend voor GV Markelo

Madelief in actie

Een succesvol weekend voor Gymnastiekvereniging Markelo. Lisa Averesch heeft beslag weten te leggen op de 2e plaats bij turnwedstrijden play-off 5e divisie Overijssel, de laatste kans op een plek in de finale. Daarnaast heeft de afdeling acro van GV Markelo op het Lentetoernooi in Vriezenveen veel podiumplekken weten te behalen. Gistermorgen was het de beurt aan enkele turnsters van GV Markelo in turnhal ‘De Stroekeld’ in Rijssen. Madelief was als eerste aan de beurt en zij kwam uit in categorie Instap D2. Uiteindelijk werd Madelief 14e, een verbetering met 6 punten ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar niet voldoende voor een finaleplaats. Na de middag waren Lisa Averesch, Angie Ziggers en Myrthe Hondeveld aan zet in de categorie Jeugd 1 D2. Lisa turnde stabiel en behaalde op vloer en balk zelfs een 3e plaats. In de eindklassering kwam ze hiermee op de tweede plek op het erepodium terecht en plaatste zich voor de finale. Angie en Myrthe wisten zich niet te plaatsen voor de finale op 8 april.

Gymvereniging KEV Vriezenveen organiseerde een Lentetoernooi voor acro teams uit de regio. Onder leiding van trainster Monique Scholten en assistentes Lotte en Demi ging het team naar Vriezenveen. In de E-categorie wist het trio Lobke de Wilde, Bente Bronsvoort en Desi Wannink de eerste prijs te behalen met een puntentotaal van 30.6. ’s Middags was de categorie E-instap paren aan de beurt. Vanwege het grote aantal deelnemers in deze groep waren hier vier podiumplekken te verdelen. Sanne Kempers en Eva Vlek wisten beslag te leggen op de 3e plek met maar liefst 29,2 punten. Doeke Schorfhaar en Elize Leeftink behaalden de 4e plek met 28,6 punten.
Ten slotte mochten de deelnemers in de categorie E-junioren hun kunsten laten zien. Ook hier was sprake van een groot deelnemersveld. Complimenten aan Fleur van Zeijst en Nienke Wannink (de jongste deelnemer van net 6 jaar) die de 3e plek wisten te behalen met 29,2 punten. Een 5e plek was weggelegd voor Felicity Relker en Caitlyn Boelaarts met 28,4 punten. Vervolgens een 7e plek voor Femke Kömmelt en Anna Beuving (27,9 punten), de 8e plek voor Fabiën Rorije en Iris Waanders (27,6 punten) en een 13e plek voor Senne Zwierink en Kaylin Slaghuis (25,2 punten).

Goud voor Lobke, Bente en Desi

Een derde plaats voor Fleur en Nienke

Sanne en Eva met hun derde plek, Doeke en Elize op de vierde plek