SC Markelo wint van Rietmolen

Sportclub Markelo tegen Rietmolen eindigde vanmiddag in een 3-1 overwinning voor de Markeloers. Die uitslag doet vermoeden dat de thuisploeg een eenvoudige overwinning boekte, op de nummer laatst in de 4e klasse B, maar dat was nu niet bepaald het geval. In de eerste helft waren de Markeloers weliswaar de bovenliggende partij, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. De grootste mogelijkheid werd jammerlijk gemist door Edwin Landeweerd, die voor een leeg doel niet wist te scoren. Dat de Markeloers toch met een 1-0 voorsprong gingen rusten, was te danken aan de inzet van Bjorn Groot Roessink die met behulp van de tegenstander de bal over de doellijn zag gaan.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Edwin Landeweerd, maakt zijn misser in de eerste helft goed, met een prachtig doelpunt. De aanvoerder werd aangespeeld in het strafschopgebied, en na een fraaie actie, lobte hij de bal vervolgens over de doelman van Rietmolen (2-0).  Met de wind mee was het wachten op meerdere treffers, maar die bleven ondanks een overwicht op het veld uit. Rietmolen daarentegen kwam bijna niet over de middenlijn, maar in de 70e minuut kwam de rechtsbuiten van de rode lantaarndrager, toch plotseling alleen voor doelman Ruben Olminkhof te staan. De overtreding, waarmee de Markelose goalie vervolgens de bal van de aanvaller wist te ontfutselen, leek rechtmatig, maar tot grote verbazing gaf de scheidsrechter van dienst een strafschop aan Rietmolen en stuurde hij Olminkhof met een rode kaart richting de kleedkamer.

Trainer Anne de Jong wisselde daarop Bas Schreurs voor reserve doelman Henri Vruwink, die als eerste actie de penalty van Rietmolen mocht proberen te stoppen. Met een geweldige redding wist Vruwink dit voor elkaar te krijgen en de marge bleef daardoor twee. In de 80e was het wederom Edwin Landeweerd die op fraaie wijze de doelman van Rietmolen verschalkte en met de 3-0 voorsprong op het bord leek het duel beslist. Maar Rietmolen zette nog één keer aan en een overtreding van Vruwink op de rand van het strafschopgebied leverde een vrije trap op. Op prachtige wijze werd deze verzilverd en met nog 6 minuten op de klok was het verschil weer twee (3-1).  Rietmolen kreeg niet veel later op dezelfde plek wederom een vrije trap, maar dit keer ging de bal ruim over. Daar bleef het bij aan de Endemansdijk. De Markeloers hielden de punten in eigen huis, maar dat ging moeizamer dan verwacht.