- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Verkiezingen

Komende woensdag is het weer zo ver. Nederland mag weer naar de stembus voor de Tweede Kamer verkiezingen. Al weken lang zijn onze politici alleen nog maar druk met campagne voeren. Het besturen van ons land is op pauze gezet. Ja, dat kan blijkbaar zo maar. Alles voor de verkiezingen.

Kosten nog moeite worden gespaard om ons op de juiste partij te laten kiezen. Via de tv, de radio, social media of via borden langs de weg. Je moet wel onder een hele grote steen zitten, wil je hier niets van mee krijgen. Maar wat helpt het? Volgens mij helemaal niets. Want laten we nou eerlijk zijn, wat maakt het nu uit of je door de hond of door de kat wordt gebeten. Neem het maar van mij aan: tot en met woensdag voorspellen ze allemaal mooi weer en donderdag regent het weer met bakken uit de lucht.

Politiek van een heel ander kaliber hadden we dit weekend ook. Turkije stuurde een paar ministers naar Nederland om hier de boel even op stelten te zetten. Gelukkig dat daar een stokje voor werd gestoken. Het is toch van de zotte dat Erdogan ons hier in Nederland even de les wil lezen. Onze opa zou wel gezegd hebben: “Ze mossen carbid lusten.”

Gelukkig zijn er hier in Markelo toch weer veel leuke dingen zoals gisteravond het voorjaarsconcert van de Fanfare. Ook de toneelliefhebbers konden de afgelopen weken aan hun trekken komen. Aangezien ik zelf ook tot die groep behoor, ga ik graag naar de verschillende buurttonelen. Super mooi om te zien met hoeveel enthousiasme iedere buurt weer een mooie uitvoering op de planken brengt en stuk voor stuk van een goed niveau. Hulde! Sommige spelers zitten zelfs zo goed in hun rol dat ik mij soms af vraag of ze in het dagelijks leven ook toneel spelen, of dat ze op toneel zichzelf zijn. Komend weekend kunnen we nog een keer weer, dan speelt Bilderdijk haar jubileumvoorstelling. Het stuk speelt zich af in het café, dus dat wordt vast een leuke avond.

Deze week las ik ook dat Herike-Elsen zich op maakt voor het 40-jarig jubileum. Dat zal zeker weer een daverend feest worden. In de buurt is er echter de laatste tijd ook nogal wat reuring geweest. Waren het eerst de windmolens die de gemoederen hoog deden oplopen. Nu zijn er plannen om een zonnepark te realiseren op het terrein van Klompjan, zonder daar de buurt bij te betrekken. Gelukkig heeft de buurt zich proactief opgesteld en een coöperatie Buurtpark Herike-Elsen opgericht. Met het 40-jarig bestaan in het vooruitzicht hoop ik maar voor Herike-Elsen dat ze het bij zwakstroom houden en dat het geen hoogspanning wordt.

Leu loat oe good goan!

Jan Henk Berendsen