- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Expositie Maja Ouwerkerk in Het Beaufort

In cultureel centrum Het Beaufort wordt zaterdagmiddag de expositie van Maja Ouwerkerk officieel geopend. Schilderijen, collages en diverse objecten van haar hand zullen de aankomende weken tijdens de openingstijden van Het Beaufort te zien zijn. Het gebruik van diverse technieken heeft altijd haar belangstelling en voorkeur gehad, dat is dan ook terug te zien in de door haar geëxposeerde werken. 

Maja Ouwerkerk bracht haar jeugd door in Zeeland. Na de middelbare school vertrok ze naar Amsterdam waar ze probeerde naast haar werk veel met tekenen bezig te zijn. Na haar huwelijk en het gezin dat haar tijd en aandacht eiste, en haar vertrek naar Twente in 1971, nam ze les in beeldhouwen bij Martin Stolk en ging vervolgens etsen bij Fra Paalman. In 1986 studeerde zij vervolgens af aan de AKI en Enschede in schilderen en ruimtelijke vormgeving.

De expositie wordt op zaterdag 25 februari om 16.00 uur geopend. Ook op 26 februari, 4 , 11, 12, 18, 19 en 25 maart is de expositie geopend van 14.00 tot 16.30 uur. Daarna is de expositie tot 29 mei 2017 op aanvraag te bekijken.