SC Markelo wint derby van GFC

Sportclub Markelo won vanmiddag voor de 2e keer dit seizoen van ‘noaber’ GFC. Na de eerdere 0-2 overwinning in Goor, was de ploeg van trainer Anne de Jong in eigen huis met 1-0 te sterk. Goudhaantje voor de Markeloers werd Bart Klumpers die in  de 35e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. De gehavende thuisploeg begon sterk aan het duel. De Markeloers waren zeker het eerste half uur beter en dreigender als de tegenstander uit Goor. De invallers deden het prima en het wachten was dan ook op een treffer van de Markeloers. Bart Klumpers miste in de 20e minuut eerst nog een goede mogelijkheid, maar in de 35e minuut wist hij , na een fraaie pass, van Edwin Landeweerd, toch de score te openen. De 1-0 op het scorebord was teven de ruststand.

In de tweede helft ging de wedstrijd eerst nog gelijk op, maar naar mate de tweede helft vorderde werd GFC sterker. De ploeg van Romano Lammertink drong aan en de Markeloers beperkte zich tot tegenhouden. Met dank aan doelman Martijn van der Sluis en rots in de branding van de verdediging, Sam Schreurs overleefde SC Markelo de Goorse aanvallen. Op de counter kregen ook de Markeloers nog kansen om de score te verdubbelen, maar uiteindelijk bleef het bij 1-0. Door de overwinning klimmen de Markeloers een plaatsje en staan nu 9e. GFC daarentegen zakt verder terug in de 4e klasse B. De ploeg uit Goor staat momenteel 11e.