- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Trots

Lieve Anne,

Dit wordt onze laatste column voor Maarkelsnieuws. Na ruim twee jaar ‘vader en dochter’ verhalen geven we het stokje door. Anne, wat hebben we vaak samen gelachen om de reacties van de mensen.  Eerst dachten ze dat ik het alleen schreef, daarna dat ik jouw vertelde wat je moest schrijven en ook hoorde ik vaak dat we alles afstemden. Wat zaten de mensen er naast. Het is heel simpel. Jij reageerde gewoon op mijn verhaal naar eigen inzicht en gevoelens, zoals een volgende generatie hoort te doen. Lieve Anne, wat heb ik genoten. Als vader, als lezer en als je maatje.

Ik kan met gepaste trots zeggen dat ik trots op mijn beide kinderen ben. Jij en Geert-Jan doen precies wat ik ook altijd heb gedaan, namelijk dingen die je graag wilt doen en wilt worden. Die ruimte heb ik van opa en oma ook altijd gekregen en jullie kregen die ook.  Geert-Jan die volop bezig is met zijn studie om het onderwijs in te gaan, met de voetbal en vele avonden druk is met zijn bijbaan bij Il Campanile, het Markelose Italiaanse specialiteiten restaurant. En jij die nu ondernemer bent en eigenaar van de succesvolle sportschool A Fusion en waar je van je hobby je werk hebt kunnen maken en nu vol gas 70 tot 80 uur werkt.  

Maarkel verandert met rasse schreden zoals het Kaasplein. Nu de Grotestraat nog een keer een rigoureuze verandering zodat er wat meer sfeer in komt, zodat het meer mensen naar Markelo trekt. Wat gelukkig niet veranderd zijn de genen zoals we die doorgeven, trots zijn op je afkomst en elkaar steunen bij activiteiten. Gisteravond waren we met drie generaties bij de Heimwee Theatertour van het Brook Duo en 8 en 9 april komen jullie ook vast naar de cd-presentatie van het Brook Duo.

Geert-Jan is ook al besmet met het Canada-virus en gaat meefietsen met de Frank Graham – Cycle Liberation Tour. Dat virus heb ik van mijn grootouders en mijn vader overgenomen. Fijn dat dat het door wordt gegeven.

Mij heb je weer aan het sporten gekregen en ik beul me 2 keer per week af in je sportschool. Laten we koesteren wat we met elkaar hebben en elkaar blijven steunen nu en in de toekomst. Koningsdag, Dorpsfeest, Kösterskoele, Fissa, de Martinuskerk, Muziekvereniging de Fanfare en de Kapel, toneelgezelschappen, Klucht in de Openlucht, Het Beaufort, onze café’s, boeren burgers en buitenlui en onze prachtige windmolen vrije gemeente……..en natuurlijk ons Maarkelsnieuws……..Ik wil onze lezers danken voor de vele reacties en tegen de “zeurpieten” zou ik willen zeggen, klim zelf in de pen of wordt actief in de gemeente in plaats commentaar te leveren vanuit een luie stoel.


Hoi pap,

Ja, soms krijg je een kans om iets te doen waarvan je niet wist dat je het kon. Een column schrijven is niet zomaar even een verhaaltje typen. Een column moet een emotie losmaken bij de lezer. Dat is ons wel gelukt, vergeet echt niet meer onze eerste column waar jij Markelo veranderde in Napoleondorp. Ik dacht dat je gek was geworden. Maar nu 2,5 jaar later weet ik dat dat kan. Ik schrijf vanuit mijn gevoel, ik heb niet geleerd voor journalist. Ik heb geen bedoeling gehad om een populist, racist of wat dan ook te zijn. Zelfs jij was een keer over de rooie om mijn deel van de column, weet je nog? #CANADEZEN En je hebt ook al eens een stukje laten verwijderen terwijl het al op Maarkelsnieuws stond!

Ik denk dat ik deze kans aan jou te danken heb omdat jij vaak in de picture staat. Niemand vraagt zomaar een meisje van 24 om een reeks met columns te schrijven (met haar vader). Eigenlijk is het jammer dat er niet weer een vader/ dochter of moeder/zoon column komt omdat ik denk dat jongere schrijvers, de jongere lezers trekken. Maar misschien komt dat nog een keer.

Nu ik stop met schrijven heb ik iedere maand een paar uurtjes tijd over, die ga ik dan maar besteden aan mijn fetisj voor shoppen. Dus als je nog wat sponsoren wil?

Ik wil dus vooral jou en Maarkelsnieuws bedanken voor de kans die ik kreeg om deze columns te schrijven. Ik heb er veel van geleerd en vond het leuk om te doen. Tegen de lezers die altijd wat op te merken hebben zou ik zeggen: doe er wat mee!

Groetjes Anne