- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Werkzaamheden Zonneweg volgens planning

Dronefoto: Gerrit Smit

Eind januari is Sallandse Wegenbouw uit Haarle in opdracht van gemeente Hof van Twente gestart met rioleringswerkzaamheden aan de Holterweg en Zonneweg in Markelo. Een deel van de riolering wordt hierbij vervangen. “Ondanks de weersomstandigheden van de afgelopen weken verlopen de werkzaamheden aan de Zonneweg  nog geheel volgens planning”,  aldus een woordvoerder van de aannemer. Inmiddels is een nieuwe riolering aangebracht in een groot gedeelte van de Zonneweg richting de Bergweg en is er ook een deel voorzien van een tijdelijke puinbaan. De nutsbedrijven zorgen ervoor dat de trottoirs voorlopig weer netjes worden bestraat.

Begin volgende week worden de bestaande ondergrondse leidingen vervangen. De nutsbedrijven gaan ter hoogte van de kruising Bergweg/Zonneweg aan de slag. De kruising wordt hierbij afgesloten voor autoverkeer. Halverwege de week wordt vervolgens het laatste deel van de Zonneweg voorzien van riolering. Aansluitend wordt de sleuf gedicht, zodat de betreffende woningen ook weer via de puinbaan bereikbaar zijn.

De werkzaamheden aan de Zonneweg duren tot eind maart 2017, mits de weersomstandigheden dit toelaten. De werkzaamheden aan de Holterweg zullen hierna plaatsvinden in de periode van maart tot en met medio april 2017.