- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zwaluw en de Welp winnen lijnbaltoernooi

Vanmiddag stond het jaarlijks, terugkerende lijnbaltoernooi in de zaal van Sporthal De Haverkamp op het programma. Ook dit jaar streden de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen uit Markelo om de eer. In totaal genoten een kleine 250 leerlingen onderverdeeld in drie zaaldelen van een sportieve middag.

“Na een aantal wedstrijden zagen we de koppies al roder worden en iedereen zette zich dan ook voor de volle 100% in. Natuurlijk werd er geknokt voor de overwinning, maar zoals zo vaak het meedoen was net zo belangrijk! De sportcommissie vindt eigenlijk iedereen een winnaar”, vertelt Aat Aanstoot. Een groot aantal ouders en grootouders waren in de sporthal aanwezig om hun kinderen aan te moedigen. 

De schoolsportcommissie kijkt terug op een goed verlopen toernooi, met de hulp van stagiaires van de CALO uit Zwolle, ouders en groepsleerkrachten. Volgend jaar zal dit toernooi dan ook vast en zeker weer op de agenda staan.

Na twee uur strijden werden de prijzen als volgt verdeeld onder de verschillende scholen:

Groep 6
1.  De Welp B
2.  De Welp A
3.  Zwaluw A

Bij de wedstrijden van groep 7 waren verschillende teams aan elkaar gewaagd. Er waren aan het eind maar liefst 4 teams die na 8 wedstrijden hetzelfde aantal punten hadden gehaald. Het doelsaldo moest uitslag bieden. Na veel rekenwerk kwam er de volgende uitslag uit.

Groep 7
1. Zwaluw F
2. Zwaluw E
3. De Welp

Ook bij groep acht kwam het aan op het doelsaldo.

Groep 8
1. Zwaluw B
2. Stokkum
3. De Welp A