- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Plek Dorpsfeesttent nog niet bekend

20130820 tent01

20130820 tent01Tijdens de trekkingsavond gisteravond nam voorzitter Henk Bussink meteen van de gelegenheid gebruik om de laatste ontwikkelingen rondom de tent en het nieuwe plein te verduidelijken. Daar waar wethouder Harry Scholten tijdens de raadsvergadering dinsdagavond aangaf dat de Dorpsfeesttent dit jaar op de nieuwe plek komt, is het bestuur en de tentcommissie daar nog niet uit. “Wij als Dorpsfeest Markelo wachten nog op de beantwoording van een aantal vragen, die wij de gemeente hebben gesteld. Op basis van feiten en regels zullen wij eind maart een beslissing nemen”, aldus Henk Bussink.

Des te opmerkelijker is de stelligheid waarmee Harry Scholten dinsdag aangaf dat de tent op het nieuwe plein zou komen. “De conceptaanvraag kan omgezet worden naar een definitieve aanvraag, welke natuurlijk nog een keer getoetst zal gaan worden. Hoewel er op een bepaalde plek een minimale ruimte is van drie meter hoeft dat geen bezwaren op te leveren doordat er meerdere vluchtwegen aanwezig zijn”, aldus de wethouder dinsdagavond.

Na de bekendmaking van het thema ‘Hew aait zo doane’ werd er onder de aanwezigen geopperd dat de tent met een grote waarschijnlijkheid gewoon op de bekende plek zal blijven staan dit jaar, want tenslotte dat ‘Hew aait zo doane’.