- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Jeugdgroep opent 150-jarig jubileum Bilderdijk

Vanmiddag heeft de jeugdgroep  van toneelvereniging Bilderdijk haar zelf gemaakte voorstelling bij Zalencentrum De Haverkamp voor een volle zaal op het toneel gebracht. Het publiek genoot zichtbaar van de reis die Willem Bilderdijk, gespeeld door Luca van Uitert, vanmiddag maakte om weer een geweldige dichter te worden. Willemien, vertolkt door Marloes Wassink, had zijn dichterskwaliteiten van hem afgenomen; zij speelde een prachtige live solo op haar cello, waarvoor zij een dik compliment verdient.

Willem ging met zijn vriendinnen Katherina (Lonne Dondertman) en Rebecca (Sanne Schreurs) naar verschillende werelden om zijn rijmkunsten terug te vinden. Via het kralenhondje (Aniek Muller) kwam hij achter een belangrijke aanwijzing. De groep speelde heel soepel op een toneel dat diverse malen veranderde onder andere in een dansend bos, in een onplezierige omgeving met zombies en in een wereld tussen de wolken. De engel (Joelle Mol) nam vanmiddag echt de tijd om een goede plek op het toneel te vinden. In haar prachtige jurk met vleugels gaf ze vanaf de juiste hoogte tips om dichter bij de ontknoping van het verhaal te komen. Natuurlijk ontbrak de Koning van het snoepland met haar bediende niet (Shania Mol en Maud Hannink) en werd er heerlijk gesnoept tijdens de voorstelling.

Het publiek genoot zichtbaar van de dansende tweeling (Maren ter Kulve en Roos Hannink) ook het geweldige zangsolo van Lotte Schreurs die het wolkje speelde kreeg applaus. Kortom het was een hele bijzondere voorstelling die de Jeugdgroep van Bilderdijk, onder leiding van regisseuse Loes van Hall uit Diepenheim, deze zondagmiddag bij De Haverkamp heeft laten zien.

Een leuk detail van het  zelf geschreven stuk was dat de echte Willem Bilderdijk ook een dichter was en dat enkele vrouwelijke personages uit de voorstelling de naam van zijn vrouw hebben gekregen.

De jeugdgroep wordt al vanaf het begin van haar bestaan ondersteund door Corrie Boers. Zij is al sinds 2004 “de moeder”  van de jeugdgroep van Bilderdijk. Zij nam vanmiddag met tranen in de ogen afscheid van haar jeugdgroep. Corrie werd door Piet Meiberg bedankt voor haar altijd enthousiaste inzet. Bilderdijk is na deze geweldige voorstelling goed van start gegaan en kijkt uit naar haar volgende jubileumactiviteit.