- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Inschrijving biljarten Dorpsfeest gestart

Wie staan er tijdens de opening van het Dorpsfeest 2017 naast Henk Bussink, Ceciel Boode en Harry Nijkamp en Schutterskoning 2016 Gerrit Vruwink op het podium? De strijd om de felbegeerde titels van Biljartkoning en -koningin gaan in het voorjaar van start. Bart Schreurs en Marit Fonhof zullen hun titels dit jaar verdedigen en na de finaleronde op donderdag 24 augustus bij De Haverkamp zullen de Biljartkoning en Biljartkoningin 2017 bekend worden.

De inschrijving voor het biljarten is inmiddels gestart. Iedereen die aanspraak wil maken op de felbegeerde titel kan zich opgeven tot en met 28 februari bij Grandcafé ’t Wapen van Markelo, Zalencentrum De Haverkamp, Grandcafé De Kroon, Toornsmit, Dieka van de Kruusweg, Café Vennebekken of per e-mail.

De voorrondes worden gespeeld in de periode van april tot en met juli. Deze zullen plaatsvinden in bovengenoemde cafés. De voorrondes zullen een andere loting hebben als voorgaande jaren. Er zal nu één poule met heren en één poule met dames zijn. In voorgaande jaren werd een verdeling over meerdere poules gehanteerd, waarbij het individueel gemiddelde ongeveer gelijk was. Nu kan dus in de eerste ronde iemand met een laag gemiddelde een tegenstander treffen met een hoog gemiddelde, die veel meer caramboles moet maken om de wedstrijd te winnen.

Het biljarten wordt georganiseerd door de biljartcommissie van Dorpsfeest Markelo die dit in nauwe samenwerking doet met de Maarkelse Biljart Competitie voor teams. “Door deze samenwerking wordt voorkomen dat men meerdere keren in één week zou moeten spelen. Meedoen aan beide competities hoeft hierdoor geen probleem op te leveren”, aldus de biljartcommissie. De opgave voor de MBC is inmiddels ook geopend ook hiervoor kan men zich opgeven bij bovengenoemde horecagelegenheden.