- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Toneelspelen

De toneel liefhebbers uit Markelo en verre omgeving kunnen ook dit jaar weer aan hun trekken komen. Er is denk ik geen plaats in Nederland waar zoveel toneelverenigingen bestaan als in ons mooie Markelo. De PJGO heeft zoals altijd de aftrap in januari, dit jaar met het bijzonder komische stuk, Op Sokken!! Voor mij bijzonder om als trotse vader mijn dochter op de planken te zien staan! De jeugd van Bilderdijk start op zondag 12 februari, daarna Markelosebroek op 15 februari als eerste buurt, gevolgd door Stokkum, Herike- Elsen en later nog Bilderdijk. Dus volop te zien en te beleven voor u allen. En laten we wel zijn voor het kleine bedrag aan entree inclusief koffie mag je dit alles toch niet missen. In de zomer volgt de Kösterskoele, daarna de Klucht in de Openlucht, Gouden Aren, Achterhoektoneel, Elsenerbroek en als ik het goed heb in december Kerspel Goor. Ben ik er nog een vergeten???

Wat ook een klucht op zich was dit jaar, wintersport met reisvereniging Beatenberg! Wat hebben we weer een fantastische week gehad met de hele week volop zon en natuurlijk heel veel plezier. Het begon al de eerste dag bij aankomst, lekker borrelen oftewel meuten (voor een enkeling te veel borrels). Op de roltrap in skiplaats Zauchensee prikte iemand de skistok tussen de treden zodat deze blokkeerde en de desbetreffende persoon op de kop van de trap rolde (de beelden worden opgevraagd), gelukkig zonder noemenswaardig letsel. Terwijl we in de bus terug naar ons hotel reden brak er iemand onder het eten van een Mentos, zijn ondergebit. Dit zal met een jongeren vakantie niet snel gebeuren. Het gebit is later weer vakkundig gerepareerd met, jawel, secondelijm van de Elsense metaalbewerker! Je moet toch wat na twee dagen soep eten. De volgende dag hadden we ook nog een pechgevalletje met de bus, de sleutel brak af zodat we niet terug konden naar het hotel na een avond Icestock curling. De ene helft ging lopend terug en de andere helft ging terug naar de kantine van de plaatselijke voetbalclub waar men zich tegoed deed aan de voorraad Jägermeister en bier. Toen dat alles op was hebben de kantine medewerksters ons naar het hotel terug gereden met hun eigen auto`s, een hele goede omzet voor de vereniging kan ik u wel vertellen. En oh ja, de Tiroler Gröstl was weer overheerlijk, zelfs met twee eieren.

De klucht met als titel ‘De Kaasfabriek’ wordt waarschijnlijk opgevoerd in 2018, geschreven door Gert-Jan Oplaat . De locatie zal voor een ieder wel bekend zijn. Verdere informatie volgt ter zijner tijd.

Dan nog even het verhaal van de ideale schoonzoon. Als je dochters hebt zoals wij, dan kunnen er zomaar jongens op het toneel verschijnen en dat is ook helemaal niet erg hoor, leuk zelfs. Ik dacht werkelijk dat wij ook een ideale schoonzoon zouden krijgen maar helaas, even geduld nog. En toch bestaat hij wel, de ideale schoonzoon!!!! Ik geloof dat mijn schoonmoeder er één heeft!!!!!!

Fijne zondag,

Willian