- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Plus met ‘afgeprijsd’ tegen voedselverspilling

Plus Blankhorst gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Vanaf vandaag is de app ‘Afgeprijsd’ van NoFoodWasted ook te gebruiken voor klanten van Plus Blankhorst waarmee zij in één oogopslag kunnen zien welke producten tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Henry Blankhorst vertelt, “Wij doen mee met ‘Afgeprijsd’ omdat het in het belang is van de klant, onze winkel en de wereld.” De app moet zorgen voor een win-win situatie waarbij Plus Blankhorst producten verkoopt die anders weggegooid worden, klanten genieten van producten met korting én de voedselverspilling wordt teruggedrongen.

Het is geen geheim dat supermarkten producten afprijzen die over de datum dreigen te gaan. Dat het merendeel van deze producten alsnog moet worden weggegooid is echter minder bekend. ‘Afgeprijsd’ biedt, in samenwerking met meerdere supermarkten, een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan. “Klanten houden van korting en niemand houdt van weggooien. Veel van onze klanten zijn wel geïnteresseerd in afgeprijsde producten maar weten bij het maken van het boodschappenlijstje nog niet welke producten met korting te koop zijn. Met de app ‘Afgeprijsd’ komt daar nu verandering in”, aldus Blankhorst.

“Doordat we ook al gebruik maakten van de voedselbank en nu ook gaan werken met de app ‘Afgeprijsd’  hopen we een belangrijke positieve bijdrage te leveren en de voedselverspilling zoveel als mogelijk te beperken. Niet alleen wij maar ook onze klanten kunnen nu actief meehelpen en tevens profiteren van de afgeprijsde artikelen”, aldus Blankhorst. De app is hier te downloaden.