- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Plan Mooi ABZ

Een van mijn eerste columns ging over het centrum van Markelo. Over de verschrikking die de kaasfabriek heette. In deze, voor mij laatste column, ga ik het weer hebben over het centrum van ons dorp. Misschien moeten Plan Mooi Markelo en ABZ Diervoeding de handen ineenslaan.

ABZ heeft aangegeven dat het bestemmingsplan voor herinrichting van het Kaasplein niet verenigbaar is met de industriebestemming van de ABZ fabriek. Ze willen de realisatie van de plannen absoluut niet vertragen (zeggen ze), maar er moet eerst wel meer onderzoek worden gedaan naar de mogelijke milieu-effecten van de mogelijke bierbrouwerij. Da’s hun goed recht. Maar daarnaast vindt ABZ de uitkijktoren in het bouwplan van het Kaasplein ‘ongewenst’.

Kijk, en daar komt Plan Mooi Markelo om de hoek kijken. Waarom werken Plan Mooi Markelo en ABZ Diervoeding niet samen en maken ze van de toren van de ABZ fabriek dé uitkijktoren? Want het plaatsen van een uitkijktoren naast de toren van de ABZ is natuurlijk niet echt zinvol. Wat moet een uitkijktoren überhaupt op het plein? Vanaf de fabriek van ABZ is het uitzicht vele malen mooier.

Volgens mij kent een goede samenwerking tussen ABZ Diervoeding en Plan Mooi Markelo alleen maar winnaars. Goed, het zal niet makkelijk zijn om zoiets te realiseren, maar als het lukt, zou dat heel tof zijn. Bovendien doet ABZ wat aan zijn imago in Markelo (en omstreken) en het Kaasplein wordt verrijkt met een mooi attractie. Voor een paar euro naar boven om een prachtig uitzicht over het Markelose landschap te krijgen? Wat wil een mens nog meer?

Overigens was dit mijn laatste column voor Maarkelsnieuws. Als één van de schrijvers bij onsMarkelo (kent u het nog) schoof ik door na de fusie tussen deze site en Maarkelsnieuws. Ik stop met het schrijven van columns voor Maarkelsnieuws omdat het tijd is om de pen door te geven na 2,5 jaar.

Mensen, bedankt voor het lezen van mijn columns!

Good goan!

Frank