- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Jubileumvoorstelling jeugdgroep Bilderdijk

De jeugdgroep van Bilderdijk speelt in het jubileumjaar, Bilderdijk bestaat 150 jaar dit jaar, het stuk ‘Willem Bilderdijk en de paarse kralen’. Sinds afgelopen september werkt de jeugdgroep, bestaande uit 11 jonge acteurs aan de voorstelling die op zondag 12 februari 2017 te zien is bij De Haverkamp. Het stuk is door de groep zelf geschreven en geheel ontstaan vanuit hun eigen fantasie. De voorstelling begint om 14.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.

Op de foto staand van links naar rechts: Luca van Uitert, Marloes Wassink, Maud Hannink, Sanne Schreurs, Joëlle Mol, Lonne Dondertman, Lotte Schreurs, Aniek Muller en Shania Mol. Hangend: Roos Hannink en Maren ter Kulve. Onderaan: Loes van Hall.

De voorstelling gaat over Willem Bilderdijk die alleen op zijn kamer zit om gedichten te schrijven. Maar plotseling wil het rijmen niet meer lukken. Hoe kan dat? Met zijn vriendinnen Rebecca en Katherina gaat hij op reis door verschillende werelden op zoek naar antwoorden. Toeschouwers gaat met Willem en zijn vrienden op reis om de oplossing van zijn probleem te vinden. De regisseuse van het Jeugdtoneel is Loes van Hall uit Diepenheim en de coördinatie van de groep is in handen van Corry Boers uit Markelo.