- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Wisselingen

Hoi Anne,

Al weer 2017, waar blijft de tijd. We zijn zelf ook al weer jaren als columnist bezig en het wordt tijd dat we een keer stoppen, hebben we al vaker gezegd. Dit wordt dan ook onze voorlaatste column en dan neemt Diny Ebbekink (Peurtje) het van ons over.

Overal vinden wisselingen plaats. Ook bij onze onvolprezen boerenkapel, Amusementsorkest de Grösmeijers. Frontman en zanger Gerrit Welmer (Luuks) stopt er mee. Dat is een enorm verlies voor de kapel en voor Markelo. Maar het is wel begrijpelijk. Gerrit draaide er niet om heen en meldde open en eerlijk op Facebook dat hij problemen met zijn gehoor had en dat het daardoor moeilijker werd om te zingen bij de kapel. Een compliment en woord van dank is via deze column wel op zijn plaats. Gerrit heeft een prachtige muzikale bijdrage geleverd  aan Markelo met zijn mooie donkerbruine stem bij verschillende Markelose  muziekgezelschappen. Onder andere bij de kapel, de Maarkel Mennekes, Brook Duo, The Berrets en vorig jaar nog als zanger van The Everly Brothers bij ‘Markelo in Concert’. Ik zou zeggen: Gerrit bedankt.

Als mensen stoppen komen er ook weer nieuwe, zo is de cirkel van het leven. Ook in het pand waar jij zit hebben al verschillende bedrijven in gezeten nadat de smederij van Sanderman er in het verleden ooit zat. Ik hoop dat jij er nog heel lang succesvol mag zijn. Volgens mij heb je het megadruk. Gaat het goed met de uitbreiding van de spinningzaal? Ik hoorde ook dat je met iemand mogelijk een zelfverdeding/weerbaarheidscursus gaat opzetten voor vrouwen. Zodat zij die dat nodig hebben weerbaarder worden. Een goede zaak. Ik ben benieuwd.

Nu ik dit schrijf zit ik in Berlijn met een delegatie met de staatssecretaris van landbouw Martijn van Dam. Er is net bekend geworden dat de Nederlandse landbouw een record bijdrage van 22% aan onze economie levert. 85 miljard euro hebben we in 2016 geëxporteerd. Daar mogen we best wel trots op zijn. Trots op onze (Maarkelse) boeren die daar ook een flinke bijdrage aan leveren.

Groetjes uit Berlijn,

Papa


Ha pap,

Ben je weer voor de kipjes opstap. Berlijn, ja hoor, jij komt nog eens ergens. Ik zit hier vast geplakt aan de Grotestraat. En ja, het is lekker druk, maar er kan natuurlijk altijd nog wat bij. Die zelfverdediging/weerbaarheidscursus is alleen nog maar een plan die nog uitgewerkt moet worden! Hierover volgt later meer.

En ja, er is een tied van komm’n en een tied van goan en die tied van goan is noe komm’n (haha ik kan ook al een beetje plat typen). Gerrit Welmer, Bertus Bloemendal, Barack Obama en dat geldt ook voor ons. Tijd voor vernieuwing en verjonging, andere ideeën. Misschien is Trump niet helemaal het goede voorbeeld. Eerst maar eens kijken wat hij er van maakt. Ik ben er niet helemaal van overtuigd, maar we zullen zien.

Gisteren heb ik nog een droge worst gekocht bij de jongens van de A-Jeugd van Sportclub Markelo. Voor de kerst heb ik al een flesje wijn van de Fanfare gekocht. En nu word ik gestalkt door de kerk. Misschien moet de kerkenraad wat ondernemender worden en ook eens een actie opzetten. Want volgens mij hebben ze extra geld nodig. Zelfwerkzaamheid heet dat. Ik heb niks tegen de kerk en natuurlijk hoort de kerk in onze samenleving. Ik ben als jongere opgegroeid in een maatschappij waar iedereen werkt, geld verdient en weer uitgeeft aan mooie dingen. Vind het lastig om geld te geven als ik er zo weinig voor terug krijg… Als ik geld te kort kom en dan aan jou en mama zou vragen: hoe ga ik dit doen. Zeggen jullie werken, werken, werken! Ik begrijp dat het moeilijk is, maar misschien moeten jullie de jeugd ook iets bieden om het aantrekkelijker te maken.

Heb je ook gehoord pap dat ik nieuwe buren krijg? Weer lekker shoarmaboertje hoor. Helemaal fout natuurlijk. Maar wel goed dat het pand weer benut wordt.

Groetjes Anne