- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Dubbel jubileum Ben van Erp

Ben van Erp vierde vandaag naast het 40 jarig bestaan van zijn motorzaak Ben van Erp Tuning in Markelo ook nog eens het feit dat hij samen met zijn Riet vandaag 150 jaar is geworden. Met familie, vrienden, kennissen en zakenrelaties uit binnen- en buitenland werd vanavond bij Zalencentrum de Poppe geproost op deze enorme mijlpalen. Ben van Erp is in de (inter)nationale motorcross- en endurowereld zeker geen onbekende. In de zaal van De Poppe werd dat voor de feestgangers nog eens meer dan duidelijk door de enorme hoeveelheid foto’s en albums vol krantenknipsels die men kon bekijken. Vele herinneringen aan een rijke geschiedenis van van Erp in de motorcrosswereld. 

Van Erp startte zijn carrière bij Fichtel & Sachs in het Duitse Schweinfurt waar hij de fijne kneepjes van het (ingenieurs)vak leerde kennen. In 1972 werd hij weggekocht door de sportafdeling van KTM, dat destijds gelieerd was aan Sachs. Bij KTM werd zijn voorliefde voor de complexiteit van de endurosport verder aangewakkerd.

Toen Ben in 1977 terug in Nederland kwam begon hij een eigen motorzaak. In 1981 werd Ben door Husqvarna Zweden benaderd of hij de Nederlandse importeur wilde worden van dit merk. In 1987 rolde de laatste Husqvarnamotor in Zweden van de band en is Husqvarna na diverse eigenaren, nu onderdeel van KTM.

Vanwege zijn ongekende ervaring met Husqvarnamotoren wordt er vanuit de (inter)nationale motorcross- en endurowereld nog steeds met grote regelmaat, hulp ingeroepen van Ben van Erp.