- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Goede voornemens

Willian Potman 20160623Het nieuwe jaar is alweer een week oud. Iedereen heeft wel een paar goede voornemens, ik ook! Ik had eigenlijk het voornemen om een paar kilootjes af te vallen. Maar ja, nu hadden we gisteravond de nieuwjaarsreceptie van ABZ Diervoeding. Je wilt natuurlijk de mensen die het heerlijke buffet gemaakt hebben niet voor het hoofd stoten door niets te eten en achter een glaasje water te gaan zitten. Alles was weer even lekker (dat is mijn euvel) en zeer uitgebreid, zoals we dat van de organisatie gewend zijn. Lekker eten plus een paar glaasjes bier. Dus mijn eerste goede voornemen is alweer met een week uitgesteld. Maar nu wacht aanstaande week alweer het volgende feest en daarna een week wintersport met de welbekende Tiroler Gröstl, januari zal wel niet wat worden wat afvallen betreft, dan maar in februari.

Het traditionele slepp’n is volgens mij netjes verlopen, er is weinig tot niets afgebroken. Alle lof voor de jeugd, al moet ik er ook wel weer enorm om lachen. Nu zijn ze weer aan het slepen geweest met het zware anker welke bij de Molen van Buursink ligt, hahahahaha. Als ze dat van hun baas zouden moeten kreeg hij de middelvinger en moest hij maar zien dat ie op de plek kwam. Maar schijnbaar maakt een hoop drank extra krachten in de jongeren los. Had iemand trouwens die oliebollenman niet even kunnen vertellen dat hij beter zijn kraam ergens anders neer had kunnen zetten in plaats van bij de kerk te laten staan.

De eerste nieuwjaarsvisites zijn ook alweer achter de rug. Vele nieuwtjes worden weer uitgewisseld of juist de wereld in geholpen. “Hejt al eheurd??” “Ja, ik weet neet of het woar is, ma de leu zengt!!” En zo gaat het dan op de visites. Voor in Markelo is het huis te koop en achter in Markelo is het huis allang verkocht en weet men zelfs al aan wie. Nu kwam mij ten gehore dat er in Markelo verteld werd dat ik mijn eigen column niet zou maken maar dat ik dat zou laten doen. Dat is nou typisch Markelo. Maar waarom en door wie werd mij niet verteld. Wanneer doe je het goed?

De oudejaarsshow Spaenders heeft zijn vuurdoop gehad. Iets nieuws in Markelo. Wat men er ook van vond, want iedereen heeft hier natuurlijk wel een mening over. Ik ook, ik had liever gezien dat ze het in het Maarkels dialect hadden gebracht. Het kwam wederom uit de koker van Gert-Jan Oplaat, die volgens mij in Markelo meer organiseert dan de hele ondernemersvereniging bij elkaar!! Kan Gert-Jan niet in het bestuur plaats nemen om de ondernemersvereniging nieuw leven in te blazen? Volgens mij zijn daar nieuwe ideeën meer dan welkom. Ik heb wel een mooi idee. Als het kaasplein klaar is kan daar mooi een ondernemersbeurs worden gehouden zoals jaren geleden gebeurd is. Dan laten we de feesttent na het Dorpsfeest een tijdje staan. Ik zie het al voor me, eerst het Dorpsfeest, half september een grote ondernemersbeurs inclusief bruidsshow en dan voor in oktober de Almabtrieb van de Markeloseberg met een koppel Fleckvieh koeien met grote bellen om de nek en aansluitend een Oktoberfest met Hansi Hinterseer. Hoezo geen ideeën????

Fijne zondag

Willian