- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Opbrengst afscheidsconcert Cherry’s naar NSGK

20110708_thecherrys

20110708_thecherrysMet een zeer gezellig uitzwaaioptreden werd zondag 3 juli afscheid genomen van het Markelose duo The Cherry’s in café Haverkamp. Na dertig jaar vonden Eric en René het mooi geweest en sloten het ‘tijdperk der Cherry’s’ op gepaste wijze af; met een avond vol gezelligheid en muziek. Een geslaagd feest, waarbij het Markelose café uitpuilde met bekenden uit heel de regio, die The Cherry’s al die jaren zijn blijven volgen en ondersteunen. Tijdens dat optreden is door allerlei giften van bekenden en een bijdrage van The Cherry’s zelf een bedrag van 500 euro opgehaald. Aangezien Eric en René de behoefte voelen iets creatiefs met dit geld te doen, heeft het duo besloten de opbrengst van het afscheidsoptreden te doneren aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Een stichting die kinderen met een handicap ondersteunt, zodat ook zij ondanks hun beperking een normaal leven kunnen leiden.

Op vrijdagmiddag 8 juli zijn de twee langs gegaan bij Sander Smale. Sander is vanaf zijn geboorte blind, maar ondanks zijn handicap een fervent zanger. Onlangs nam hij met Eric zelfs een aantal liedjes op voor zijn eigen cd, getiteld ‘Mijn Eerste Klanken’. Eén van Sander’s liedjes gaat over het NSGK, als dank voor alle dingen die hij de afgelopen jaren dankzij de stichting heeft kunnen doen. Een tijdje terug mocht Sander namens het NSGK speeltuin Moby Dick in Beverwijk openen. Ook de opbrengst van Sander’s eigen cd gaat naar het NSGK.
Tijdens het laatste optreden van The Cherry’s nam Sander zelf nog de microfoon in de hand om een paar liedjes mee te zingen met het duo. Een groot succes, waardoor de keuze voor het NSGK al snel gemaakt was. Met dit gebaar hopen Eric, René en natuurlijk ook Sander op een leuke wijze afscheid te nemen van dertig jaar Cherry’s. The Cherry’s willen nogmaals iedereen bedanken voor de bijdrage aan het mooie feest dat op 3 juli heeft plaatsgevonden en natuurlijk voor de donaties die nu naar het NSGK gaan.