- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Slepp’n en niet brekk’n!

Sleppn-Markelo-Maarkelsnieuws-Marjan-Noteboom_MMHN_20170101 (4)

Hoewel Het Beaufort al jaren niet meer in gebruik is als gemeentehuis blijft de stoep het centrale punt voor het traditionele slepp’n. Ook vannacht trok de jeugd weer door het dorp en wisten veel losse zaken te bemachtigen. De oliebollenkraam, afvalcontainers, verkeersborden, tafeltjes, bloembakken, stoelen, fietsen en verder de meest uiteenlopende voorwerpen werden buitgemaakt en bij Het Beaufort “geëxposeerd”. Mensen die sedert vannacht iets missen weten dus in ieder geval waar ze terecht kunnen om hun eigendommen te heroveren.

Evenals voorgaande jaren lijkt het slepp’n ook dit jaar minimaal te zijn. Geen glasbakken zoals een aantal jaren geleden het geval was en er soms sprake was van een flinke schade. Ook dit jaar had de gemeente vooraf opgeroepen om geen schade te veroorzaken.

De politie Hof van Twente spreekt over een gemoedelijke Oudjaarsdag en een rustige jaarwisseling met weinig of geen incidenten. Ook het Markelose brandweerkorps die geen enkele uitruk heeft gehad kijkt terug op een rustige wisseling van het jaar in Markelo.