- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Völle geluk in ’n tuk!

frank_bussinkGeluk in’n  tuk! 2016 is voorbij, 2017 is inmiddels al van start gegaan,
een nieuw jaar, nieuwe kansen, er weer volle bak tegenaan.
Ik kan deze tekst net als Gert-Jan en Anne natuurlijk wel gaan dichten,
maar daartoe wil ik mezelf niet verplichten.

Ik hoop dat 2017 wel een stukje mooier wordt dan 2016. Hoewel ik in 2016 op persoonlijk vlak niets te klagen had, stond de wereld wel in brand. De vluchtelingencrisis, de aanslagen die vele levens hebben geëist. Er gebeurden zoveel nare dingen in het voorbije jaar, dat terugkijken eigenlijk niet eens nodig is. Gelukkig zijn die nare dingen voor de meeste Markeloërs een ver-van-mijn-bed-show.

We kijken vooruit. We richten onze blik op het nieuwe jaar. In Markelo kijkt iedereen reikhalzend uit naar een oplossing voor het Kaasplein. Plan Mooi Markelo is al geruime tijd bezig, maar veel Markeloërs vragen zich af wat er nu écht gaat gebeuren. Ik denk dat dit nieuwe jaar ons het antwoord zal brengen. ‘Het kump wa good, leu’.

Maar naast het Kaasplein mag er van mij ook een oplossing komen voor dat vrachtverkeer door de Grotestraat. Ik las deze week dat met een eenvoudig camerasysteem het vrachtverkeer dat ons dorp als sluiproute gebruikt, beboet kan worden. Ik zeg doen! Want als we straks een mooi plein hebben, dan hoeft daar niet iedere vijf minuten een vrachtwagen langs te denderen.

En zo heeft iedereen zijn wensen voor 2017. Ik wens u allemaal een heel gezond, gelukkig en heel goed 2017 toe. Dat het een jaar mag worden waar we later graag naar terug kijken!

Gelukkig nieuwjaar!

Frank