‘Beveiliging Kaasfabriek taak Markelo’

3d8ae1eb-dc1d-4036-bbd9-e322ff91cbe0

De beveiliging van het terrein van De Kaasfabriek rond de feestdagen is een taak voor Markelo zelf. Dat geeft een woordvoerder van de gemeente aan tegenover de redactie van Maarkelsnieuws. Volgens de gemeente is Plan Mooi Markelo een project voor en door Markeloërs en valt de beveiliging tijdens de jaarwisseling daar ook onder. Daarnaast zou de Markelose horeca volgens de projectleider van de gemeente beveiliging van het terrein tijdens de jaarwisseling hebben toegezegd. Bij navraag blijkt echter dat hierover geen afspraken zijn gemaakt en dat de door de gemeente genoemde partijen niet op de hoogte zijn van hun rol als burgerwacht of beveiliger tijdens de jaarwisseling.

In de nacht na Tweede Kerstdag bleek dat al dat men het terrein niet links liet liggen. Ondernemers hebben zo hun vraagtekens of dit tijdens de jaarwisseling wel het geval zal zijn, zeker nu gemeente het niet direct als haar taak ziet. De woordvoerder van de gemeente gaf aan dat de gemeente mogelijk wel een ondersteunde rol kan spelen in de beveiliging, maar dat Markelo daarin een leidende rol heeft.

Er zijn volgens mensen uit de stuurgroep die betrokken zijn bij de uitvoering van Plan Mooi Markelo na Tweede Kerstdag wel maatregelen getroffen om de hekwerken te verstevigen om te voorkomen dat mensen het terrein op gaan lopen en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De gemeente roept de jongeren in Markelo overigens wel op om tijdens de jaarwisseling het te houden bij het traditionele slepp’n en geen spullen kapot te breken.