- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kerkepaden Tichelroutes bladvrij

PB250001[3]De afgelopen dagen  is met vereende krachten het cultuur historische wandelpad Kerkepaden Tichelroutes bladvrij gemaakt en zijn overhangende takken en doornen gesnoeid. Jaarlijks wordt dit onderhoud aan het ruim 25 kilometer lange cultuurhistorische wandelpad rondom Markelo uitgevoerd door vele vrijwilligers en clienten van Aveleijn Zorgboerderij Rohaan aan de Goorseweg. Overigens neemt deze laatst genoemde groep het standaard onderhoud ook voor hun rekening.

Het verwijderen van het blad is essentieel voor het behoud van het wandelpad en daarom wordt er jaarlijks eind november een beroep gedaan op een aantal vrijwilligers om gezamenlijk met de cliënten van Aveleijn Zorgboerderij Rohaan, deze grote klus te klaren. De coördinatie ligt bij het bestuur van SCHERM (Stichting Cultuur Historische Elementen Rondom Markelo), die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het wandelpad.

In het Tichelwaark museum Rohaan werden de vrijwilligers van harte welkom geheten en gestart met een kop koffie. Hierna werd een begin gemaakt om de paden op de Herikerberg, Kattenberg, Markelose Berg, Hulpe en Hemmel en Dingspelerberg bladvrij  te maken. De dames van het Tichelwaark museum Rohaan hebben de inwendige mensen goed verzorgd. “Wij willen de mensen van Aveleijn en alle overige vrijwilligers nogmaals enorm bedanken voor hun spontane hulp en natuurlijk ook alle bedrijven en instellingen, die belangeloos de benodigde apparatuur en hulpmiddelen beschikbaar stelden. Aan hen is het te danken, dat ongetwijfeld vele wandelaars ook deze winter weer kunnen genieten van de mooie natuur rondom Markelo via een goed begaanbaar wandelpad”, aldus een van de bestuursleden van SCHERM.